Alimente interzise pentru cei cu probleme cardiace. Medicii recomandă să le scoateți definitiv din meniu

Problemele cardiace sunt foarte serioase și nu e bine să vă jucați cu aceste afecțiuni. Ba mai mult, e extrem de important să țineți cont de sfaturile medicilor privind alimentația corectă. Sunt multe alimente care ajută sistemul cardiovascular să funcționeze mai bine, iar altele pe care e bine să le evitați pentru a nu vă agrava bolile inimii.

20 dec. 2021, 16:56
Alimente interzise pentru cei cu probleme cardiace. Medicii recomandă să le scoateți definitiv din meniu

Iată câteva alimente interzise pentru cei cu probleme cardiace:

Cardiacii ar trebui să consume alimente bogate în elemente nutritive, cum ar fi potasiul, fibrele, acizii grași Omega-3, magneziul, calciul și antioxidanții. Acestea ajută la sănătatea inimii. Desigur, din meniul unui cardiac nu ar trebui să lipsească leguminoasele, lactatele, cerealele integrale, nucile, fiindcă ele ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Prăjeli

Toate prăjelile sunt dăunătoare pentru orice om, cu atât mai mult dacă vorbim despre un cardiac. Aici intră inclusiv puiul prăjit sau cartofii prăjiți. Sunt numeroase studii care arată faptul că cei care au consumat cantități mai mari de alimente prăjite au ajuns să aibă un risc mai mare de deces din cauza bolilor coronariene. Consumul excesiv de cartofi prăjiți poate duce la un risc crescut de hipertensiune arterială, dar și la diabet de tip 2.

Mezeluri

Mezelurile sunt, în mod cert, alimentele pe care e cel mai bine să le evitați. Chiar și cele care au un conținut scăzut de grădimi pot fi periculoase. Nitrații din mezeluri pot creşte inflamaţia, iar inflamaţia cronică atrage dezvoltarea aterosclerozei, rigidizarea sau îngustarea arterelor.

Citește și Leguma banală care previne cancerul şi îmbunătăţeşte vederea. Este recomandată şi celor care vor să slăbească

Sucuri acidulate

După cum știți, toate băuturile carbogazoase sunt de evitat. Conțin prea mult zahăr, iar dacă beți zilnic sucuri acidulate crește riscul de a dezvolta boli de inima, dar și de accident vascular cerebral. Optați, în schimb, pentru apă sau limonadă cu miere, ceaiuri și sucuri naturale, făcute acasă.

Ketchup și alte sosuri

Ketchup-ul e un inamic al celor ce au probleme cu inima. Și nu doar ketchup-ul, ci toate sosurile din comerț fiindcă multe din ele au adaos de zahăr și sare. Ketchup-ul, spre exemplu, poate fi bogat în sodiu, după cum indică medicul cardiolog Juan Rivera din Florida, autor al cărţii „The Mojito Diet”. Doar 2 linguri pot conţine 320 mg de sodiu, 14% din necesarul zilnic recomandat de Asociaţia americană a inimii. Cei care se confruntă cu boli cardiovasculare trebuie să ia în serios sfaturile medicilor cu privire la alimentație.

Iaurt cu fructe

Iaurtul și fructele nu sunt o combinație săntoasă, mai ales dacă vorbim de iaurt cu fructe luat din comerț, fiindcă acestea conțin și șase lingurițe de zahăr pe porție. Mai bine ar fi să luați iaurt simplu, cu cât mai puține grăsimi, și fructe proaspete, neîndulcite. Sau puteți opta doar pentru o porție de fructe proaspete ca gustare.

Citește și De ce să torni bere în tigaie şi să o lași câteva minute. Trucul genial al gospodinelor experimentate