Alimentul care e otravă pentru organism. Duce la declanşarea cancerului. Anunţul făcut de specialişti: Ar trebui să dispară din farfuria oricăruia dintre noi

Deşi nu există un factor clar care declanșează cancerul, în afară de fumat care produce 90% din cancerele pulmonare, există anumite alimente care pot crește riscul devoltării aacestei boli.

28 mai 2021, 21:15
Alimentul care e otravă pentru organism. Duce la declanşarea cancerului. Anunţul făcut de specialişti: Ar trebui să dispară din farfuria oricăruia dintre noi

Alimentul care e otravă pentru organism. Dr. Cătălin Costovici, medic primar oncolog atrage atenţia că unul dintre alimentele periculoase pentru noi, este chiar carnea procesată.

Alimentul care e otravă pentru organism. Duce la declanşarea cancerului

”Carnea procesată trebuie să dispară din alimentația oricăruia dintre noi: salamurile, cârnaţii, crenvurștii, parizerul, mezelurile cu carnea mărunţită. Este cea mai nenorocită, e otravă, pentru că procesarea în sine înseamnă și niște stabilizatori, coloranți, celebrele Euri. Iar efectul lor e cumulativ în timp şi, în zeci de ani, aceste efecte, sunt otravă pe pâine, sau fără pâine. Și pâinea are stabilizatori, emulgatori și o grămadă de lucruri.

Carnea aduce în primul rând proteină, iar proteina animală este proteină de înaltă calitate. Avem nevoie de consum și de carne pentru ca pacientul săși refacă capitalul hematologic necesar pentru a putea face față seriior următoare de tratament.

Cauza reală a cancerului însă nu o știm. Tot ceea ce povestim noi apropo de radiații, stres, alimentație etc. ăștia sunt factori de risc. Dar de ce apare un cancer, nu știm. Și atunci hazardul joacă un rol în toată povestea asta. E ca un fel de ruletă rusească în care toți participăm. Chiar toți. Oricare dintre noi putem să dezvoltăm. un cancer mai devreme sau mai târziu. Cum ne-o fi norocul. Majoritatea cancerelor sunt întâmplătoare, adică sunt urmarea hazardului” a avertizat dr. Cătălin Costovici, pentru evz.ro.

În repetate rânduri, Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului (IARC) din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a atras atenția prin diferite raportate date publicității, faptul că produsele alimentare procesate sunt cancerigene așa cum este tutunul, alcoolul sau azbestul. Specialiștii de la IARC susțin chiar că un consum regulat de doar 50 de grame de carne procesata duce la creșterea riscului de a dezvolta cancer colorectal cu 18%. Acest risc creste în funcție de cantitatea de carne procesata consumata.

Mai mult, acest obicei alimentar de a consuma carne procesata este asociat cu o mulțime de probleme de sănătate, de la obezitate, boli cardiovasculare, diabet zaharat, boli de stomac până la diferite tipuri de cancer.

Citeşte şi: Cum să slăbeşti sănătos şi repede. Medic diabetolog: „Oamenii nu se îngraşă de la ce mănâncă. Dieta nu este despre combinaţii alimentare sau restricţii”