Alina Sorescu, prima reacţie după ce a pierdut fetiţele. Mesaj dureros postat de artistă

Alina Sorescu nu este deloc încântată de decizia luată de judecători în ceea ce privește custodia celor două fetițe pe care le are cu Alexandru Ciucu. Această situație a determinat-o să devină mai atentă la cazurile sociale și să susțină anumite demersuri caritabile.

19 mart. 2023, 13:38
Alina Sorescu, prima reacţie după ce a pierdut fetiţele. Mesaj dureros postat de artistă

Divorțul dintre Alina Sorescu și Alexandru Ciucu a creat valuri de controverse în presă, iar cel mai disputat subiect a fost custodia celor două fetițe pe care le au împreună. Anul trecut, Alina Sorescu și Alexandru Ciucu anunțau că mariajul lor s-a destrămat. După ani de căsnicie, aceștia au ajuns la divorț, iar până acum s-a luptat în tribunal. Cei doi au dus totul în instanță, unde „s-au bătut” pentru custodia fetelor.

Citește și: Alina Sorescu se teme că va pierde custodia fiicelor în favoarea lui Alexandru Ciucu. Declaraţii de ultimă oră înaintea procesului de divorţ

Instanța a hotărât că cele două fetițe își vor petrece o săptămână alături de mama lor și o săptămână alături de tatăl lor. Alina Sorescu, însă, este de părere că acest stil de viață ar putea deveni extrem de bulversant pentru micuțe și este dispusă să lupte în continuare pentru a le avea pe fetițe lângă ea.

„A fost un an greu cu procese și ordonanțe și încerc cu țoață ființă mea să rămân demna în demersul meu de a avea și eu și fetele o viață liniștită. Soluția pronunțată astăzi de instanță este că fetițele să stea o săptămână la mama și o săptămână la tata. Voi lupta de aceasta data eu până la capăt și voi face apel pentru a demonstra ce este mai bine pentru fetițe, pentru a le creste într-un mediu stabil, așa cum le-am crescut de când le-am născut. Nu vă fi ușor, pentru că tatăl lor și-a schimbat cu totul atitudinea fata de copii în acest an și cere drepturi egale cu mama.

Sper că fetițele să nu fie plimbate dintr-o parte în alta până la 18 ani, pentru că acest program este bulversant pentru ele, le vă putea dezechilibra emoțional și afecta procesul educațional și de creștere. Am permis tatălui să se implice din momentul în care și-a arătat disponibilitatea, dar trebuie însă să ne gândim că sunt fetițe de 9 și 6 ani, că au nevoie de stabilitate și păstrarea unei rutine de zi cu zi, mai ales pentru programul scolar. Sper că judecătorii să înțeleagă că acest program nu este bun pentru orice copil și în orice condiții.

Declarația avocatei mele Nicoleta Popescu este următoarea: “Soluția nu are o baza legala, nu ia în considerare drepturile și interesele minorelor și ale mamei, vă afecta echilibrul emoțional al fetițelor și este total nepractica, fiind de natura a perpetua și accentua situația tensionata dintre parti, ceea ce în mod evident este contrar intereselor minorelor.”, a scris Alina Sorescu pe pagina sa de Facebook.

Alina Sorescu se implică în cauze caritabile

Se pare că această situație a făcut-o pe Alina Sorescu să vadă viața altfel și să se implice în strângeri de fonduri pentru ajutorarea copiilor. Aceasta a explicat că problemele recente au făcut-o să fie mai atentă și mai sensibilă la problemele copiilor, tocmai pentru că este pusă în această situație extrem de delicată.

„Orice mama sufera pentru copiii sai mai mult decat orice pe lumea asta. Sunt si eu mama si lupt cu indarjire pentru a ajuta.
Parteneriatul meu cu Fundatia Ringier a inceput la Concertul Caritabil de Craciun pe care l-am organizat la Ateneul Roman, cand am strans fonduri pentru campania “Ajuta copiii”. Colaborarea noastra continua si pe 11 aprilie cand va invit la Concertul Caritabil Pascal, tot la Ateneul Roman. De aceasta data profiturile realizate in urma vanzarii biletelor vor fi redirectionate catre campania

“Grija pentru nou-nascuti”, in scopul ajutorarii nou-nascutilor prematuri, mai precis dotarii sectiei de Neonatologie a Spitalului Marie Curie din Bucuresti.
Am prezentat cu mare placere licitatia organizata la Casa de Licitatii “Alis”, prin care se pot achizitiona cateva obiecte valoroase, de asemenea in beneficiul bebelusilor prematuri: naiul lui Gheorghe Zamfir, racheta lui Ilie Năstase, drapelul Elisabetei Lipă, canoia lui Ivan Patzaichin, precum si afisul cu toate semnaturile artistilor invitati la Ateneul Roman de Craciun.”, a mai postat Alina Sorescu pe pagina sa.

Citește și: Bombă în showbiz! Alina Sorescu și Alexandru Ciucu nu sunt încă divorţaţi: „Nu cred că e cazul să ne spălăm rufele în public”