Anamaria Prodan, parastas – festival în memoria mamei sale: „Vor face acolo sarmale la pirostrii, mititei, fripturi. Poate participa oricine”

Anamaria Prodan, parastas - festival în memoria mamei sale. Ionela Prodan ar fi urmat să împlinească vârsta de 75 de ani pe 6 octombrie, însă o boală incurabilă limitat zilele pe pământ. În 2018, cântăreaţa de muzică populară s-a stins din viaţă.

05 oct. 2022, 19:13
Anamaria Prodan, parastas – festival în memoria mamei sale: „Vor face acolo sarmale la pirostrii, mititei, fripturi. Poate participa oricine”

Anamaria Prodan, parastas – festival în memoria mamei sale. Impresara nu a dorit ca acest eveniment să fie trecut cu vederea, motiv pentru care s-a hotărât să organizeze un adevărat eveniment, unde poate participa oricine.

Citeşte şi: S-a dat sentința în procesul dintre Anamaria Prodan și Reghecampf. Decizie drastică a instanţei

Anamaria Prodan, parastas – festival în memoria mamei sale

Totul se va desfășura la cimitirul Bellu, unde vor veni să cânte mai mulți artiști din România, se vor găti sarmale, mici, dar și deserturi tradiționale românești.

Eu o să chem colegii care au lucrat cu ea, care au fost colegi la Rapsodie, care mai sunt în viață și pot veni. A fost colega mea bună, ne cunoaștem de când nu eram căsătorite. Este persoana la care nu am lipsit niciodată de la un eveniment organizat de copii. Ne leagă o prietenie și regret că trebuie să-i sărbătorim ziua de naștere fără să fie ea în viață.

Vor face acolo sarmale la pirostrii, mititei, fripturi, tot felul de mâncăruri. O să vină și preoți. Chiar la cimitirul Bellu va avea loc. Poate participa oricine, o să fie lume”, a declarat Elena Merișoreanu, pentru Spectacola.

Pe Ionela Prodan și Elena Merișoreanu le lega o prietenie de mai bine de 50 de ani, cele două cunoscându-se încă din adolescență. Mai apoi, cele două artiste au colaborat împreună și pe plan profesional și și-au fost alături una alteia în cele mai importante evenimente din viață.

Era o fire veselă, foarte cumpătată, și în vorbe, și în cântece. Era foarte selectivă, în tot ce făcea, era foarte critică, când ceva nu ieșea așa cum trebuie pe scenă. Știa să facă o departajare frumoasă între bine și rău.

Noi suntem de-o seamă. Eu fac peste o lună 75 de ani, ea face mâine (n.r. 6 octombrie). Ne cunoaștem de când aveam 16 ani, ea era în liceu, când eu am cunoscut-o. Pe urmă am fost colege la Rapsodie, am făcut turnee în țară, în străinătate.

L-am cunoscut pe fostul soț înainte de a-l cunoaște ea. El a fost căsătorit cu o colegă de-a mea de la Rapsodie, a murit într-un grav accident de circulație și după câțiva ani a cunoscut-o pe Ionela Prodan și s-au căsătorit.”, a mai povestit artista.