Anchetă la o şcoală după ce un părinte a reclamat că fiul său a fost bătut de profesorul de sport

Conducerea Şcolii Gimnaziale "Jokai Mor" din Băile Tuşnad a declanşat o anchetă după ce un părinte a reclamat faptul că fiul său, elev în clasa a V-a, a fost bătut de către profesorul de sport.

11 nov. 2014, 13:02
Anchetă la o şcoală după ce un părinte a reclamat că fiul său a fost bătut de profesorul de sport

Tatăl copilului de 11 ani susţine că, la ora de sport, băiatul a sărit în apărarea unei colege cu care profesorul de sport se purta agresiv, moment în care dascălul l-ar fi prins de mână, l-a trântit pe jos, l-a lovit cu picioarele şi l-a tras de urechi. Tatăl mai spune că fiul său a fost ţinut două ore în faţa clasei, drept pedeapsă pentru comportamentul său.

„Am vorbit cu domnul profesor şi iniţial nu a recunoscut fapta, a zis că nu s-a atins de copil. Şi mi-a mai spus că fiul meu este needucabil, că trage în spate întreaga clasă şi că are un comportament necorespunzător. În loc să fie remarcat pentru faptul că a ţinut partea altui copil, el a fost pedepsit. În plus, ceilalţi profesori mi-au spus că nu au avut niciun fel de probleme cu fiul meu”, a declarat tatăl copilului. Acesta a mai spus că vrea ca profesorul de sport să nu mai profeseze şi să fie pedepsit conform legii.

Incidentul a fost reclamat la conducerea şcolii, care a declanşat o anchetă şi a înştiinţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita.

Inspectorul şcolar general Bartolf Hedvig a spus că directorul şcolii a informat că în urmă cu câteva zile, profesorul de educaţie fizică a prins de ureche un elev şi l-a condus la marginea terenului de sport, faptă recunoscută de dascăl.

Citeşte şi: Sex pe bancheta din spate cu elevul ei. Gestul revoltător făcut pe Facebook de profesoară, 2 ani mai târziu

Bartolf Hedvig a precizat, însă, că faptele reclamate de mama copilului nu corespund cu declaraţiile profesorului, motiv pentru care i-a cerut directorului şcolii să constituie o comisie de cercetare şi să comunice rezultatul anchetei, iar dacă acesta nu reflectă gravitatea faptei, atunci ISJ va trimite la Băile Tuşnad propria comisie de cercetare.

„Deocamdată suntem în faza de cercetare şi este foarte păcat că un profesor îşi pierde firea şi îşi pierde răbdarea când este vorba de un copil de clasa a cincea, indiferent de ce i-a spus şi de cum s-a comportat acel copil. (…) Oricum, prin faptul că a recunoscut că l-a luat de ureche şi l-a condus până la băncuţa de pe marginea sălii mie îmi spune că a comis un act de violenţă pe care nu ar fi trebuit să-l comită”, a declarat Bartolf Hedvig, pentru AGERPRES.

Aceasta a adăugat că, din informaţiile primite de la directorul şcolii, profesorul este conştiincios şi riguros şi nu i se poate reproşa nimic din punct de vedere profesional, dar a punctat că dascălii ‘ trebuie să fie buni nu numai din punct de vedere profesional şi didactic, ci şi din punct de vedere al comportamentului şi atitudinii’.