Anchetă pentru sechestrare. Şeful poliţiei a plecat să îl caute pe criminal

Justiţia germană a deschis o anchetă pentru sechestrare care îl vizează pe şeful Poliţiei Federale pentru că a plecat personal în Irak să caute un suspect de crimă, care ar fi ucis o adolescentă de 14 ani, a anunţat joi Parchetul din Frankfurt.

27 sept. 2018, 15:08
Anchetă pentru sechestrare. Şeful  poliţiei a plecat să îl caute pe criminal

Mai multe plângeri au fost depuse împotriva lui Dieter Romann în cadrul acestei afaceri ieşite din comun care a provocat foarte multă emoţie în primăvară.

Şeful poliţiei germane a mers în iunie în Kurdistanul irakian pentru a aduce în ţară un tânăr irakian care a depus o solicitare de azil respinsă în Germania, Ali Bashar, suspectat că a violat-o şi a ucis-o prin ştrangulare pe Susanna Feldman, de 14 ani, la Wiesbaden, la sfârşitul lunii mai, potrivit Agerpres.

Tânărul, care trăia împreună cu familia într-un adăpost pentru migranţi din Wiesbaden, a fugit în ţara sa de origine după crimă.

Citeşte şi O prezentatoare TV a dezvăluit că a fost violată în adolescenţă FOTO

Autorităţile din Kurdistanul irakian l-au arestat pe tânăr la începutul lui iunie şi l-au predat lui Dieter Romann şi poliţiştilor germani la bordul unui avion al Lufthansa la aeroportul din Erbil, în Irak. În acest caz însă, nu a fost urmată nicio procedură de extrădare adecvată, potrivit AFP.

Ali Bashar, care a recunoscut crima şi este suspectat şi de un viol asupra unei fetiţe de 11 ani, se află de atunci în detenţie preventivă la Frankfurt, potrivit Agerpres.

Incidentul a provocat o emoţie vie în rândul opiniei publice, alimentată în special de extrema dreaptă şi care a suscitat întrebări referitoare la politica privind migraţia a cancelarului Angela Merkel.

Ali Bashar fusese deja suspectat de acte ilegale, dar nu fusese inculpat în niciun dosar.