Anchete ale Poliţiei şi DGASPC Vrancea. O femeie a reclamat că fiica sa a fost bătută şi violată de către tatăl vitreg

Poliţia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea fac anchete după ce o femeie a reclamat că fiica sa, o adolescentă de 15 ani, a fost bătută crunt şi apoi violată de către tatăl vitreg.

24 iul. 2017, 07:15
Anchete ale Poliţiei şi DGASPC Vrancea. O femeie a reclamat că fiica sa a fost bătută şi violată de către tatăl vitreg

Femeia de 33 de ani, din Vrancea, a reclamat recent la Poliţie că fiica sa de 15 ani, dintr-o relaţie anterioară celei în care se află, a fost agresată de către soţul său, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea. Femeia a reclamat că adolescent a fost bătută şi apoi violată de către tatăl vitreg, în urma anchetelor Poliţiei şi a investigaţiilor medicale fapta fiind confirmată.

Bărbatul de 31 de ani, din judeţul Prahova, dar care trăia în Vrancea, a fost reţinut şi apoi arestat, el fiind, în prezent, în centrul de reţinere şi arest preventiv al IPJ Vrancea, acuzat de viol şi violenţă în familie.

„La data de 21 iulie, politiştii focşăneni au fost sesizaţi de către o femeie de 33 de ani că fiica sa, în vârstă de 15 ani, dintr-o relaţie anterioară, ar fi fost agresată fizic şi sexual de către soţul său, în vârstă de 31 de ani. Urmare a cercetărilor efectuate, poliţiştii vrânceni l-au reţinut pe bărbat pe bază de ordonanţă, pentru o perioadă de 24 de ore, iar la data de 22 iulie l-au prezentat Judecătoriei Focşani, care a dispus măsura arestului preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile, fiind introdus în Centrul de reţinere şi arestare preventivă al Inspectoratului de Poliţie Vrancea. Bărbatul este cercetat pentru «viol» şi «violenţă în familie»”, a transmis agent principal Paula Enache, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.

O primă măsură a fost luată şi în cazul adolescentei agresate. Imediat după sesizarea Poliţiei, conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea a luat măsura internării adolescentei într-un centru al instituţiei. De asemenea, pentru a depăşi trauma trăită, fata a fost introdusă într-un program de îndrumare şi consiliere psihologică.

Potrivit unor surse, bărbatul arestat preventiv ar fi recidivist. În urmă cu mai mulţi ani, el ar fi fost implicat într-un scandal în zona Mausoleului de la Mărăşeşti, în timpul căruia s-ar fi folosit şi un pistol cu gaz.

Citeşte şi Bărbat de 40 de ani, din Bistriţa-Năsăud, arestat după ce şi-a violat fiica minoră timp de nouă ani