Andreea Marin a fost suspectă de cancer: „Mi-au scos 800 de grame de tumoare. A crescut din senin. E greu de descris în cuvinte ce simţi până vine rezultatul”

Vedetele apar strălucitoare în faţa publicului, dar uneori sub cortina glamour se ascund suferinţe grele. Recent, Rudel Obreja a murit de cancer, dar şi alte figuri din spaţiul public au avut parte de momente cumplite în viaţa lor.

17 mart. 2023, 06:22

Andreea Marin a trecut de-a lungul vieţii prin momente şi mai puţin plăcute, dar nu s-a sfiit să vorbească, de exemplu, despre diagnosticul teribil primit și despre operația prin care a trecut.

Andreea Marin este una dintre cele mai îndrăgite vedete din România, iar publicul o cunoaște de ani buni, încă de la prima apariție la televizor. Deși este o persoană foarte puternică ce a trecut prin multe greutăți de-a lungul vieții, au existat și în viața ei, la fel ca în viețile fiecăruia dintre noi, momente grele.
Americanu’ din serialul La Bloc, la un pas de moarte. Cu ce boală a fost diagnosticat: „Se numește ”ucigașul tăcut”. Nu aveam niciun simptom”

Și-a ținut întotdeauna viața personală departe de ochii curioșilor, tocmai de aceea foarte mulți dintre fanii ei nu au știut prin ce moment dificil a trecut Andreea Marin, iar declarațiile sale au șocat pe toată lumea.

În 2018, Andreea Marin a fost suspectă de cancer, după ce s-a trezit, din senin, cu o excrescență în zona cervicală, și a hotărât că vorbească despre experiența care-i putea schimba radical viața. Andreea Marin a trecut printr-o operație, dar a mărturisit că nimic nu a fost mai rău decât momentul în care și-a așteptat răspunsul biopsiei.

Mi-au scos doi pumni de celule crescute haotic pe corpul meu. 800 de grame de tumoare. Aveam cocoaşa aceea în spate, care crescuse din senin„, a dezvăluit Andreea Marin. „Aşteptarea te omoară. E greu de descris în cuvinte ce simţi în acele momente, până vine rezultatul”.

Andreea Marin s-a implicat în acţiuni caritabile
Medicii i-au extirpat Andreei Marin tumoarea din zona cervicală, iar după intervenția chirurgicală, a avut de așteptat încă alte două săptămâni rezultatele biopsiei. Din fericire, analizele au rezultat că Andreea Marin avea o tumoră benignă, iar teama ei a dispărut de atunci.

„Ce m-a convins să mă operez este atenția mea constantă pentru sănătate și dorința de echilibru. Știm foarte bine că fără sănătate nu avem mai nimic. Aveam o problemă și trebuia analizată obiectiv, de un specialist. Am avut norocul să întâlnesc un medic deosebit, de o rară calitate umană. Am căpătat încredere cunoscând mulți pacienți ce au trecut prin mâinile lui și mi-am spus că aici, acasă, vreau să mă operez și eu. Problema mea de sănătate a implicat riscuri, dar Dumnezeu a fost cu mâna pe umărul meu și îi mulțumesc.

A existat chiar și riscul extrem de incomod al unui răspuns nefavorabil în urma biopsiei realizate în timpul operației, dar mă bucur nespus că sunt sănătoasă astăzi, recuperarea merge bine, am scăpat de disconfortul de zi cu zi din zona cervicală, am reînceput să merg la antrenamentele de sport și mă simt din ce în ce mai bine”, a declarat Andreea Marin la acea dată.

Andreea Marin a dezvăluit că extirparea tumorii nu a fost cel mai greu moment, ci așteptarea rezultatului biopsiei. „Am trecut printr-o bopsie. Am fost unul dintre pacienţii norocoşi. Am avut doar de extirpat ceva. Alţii nu sunt aşa norocoşi.

Cristi Tabără suferă de o boală incurabilă: „Cred, Doamne, ajută necredinței mele!”


Eu sunt un om puternic, mă ştiţi doar, dar aşa e, aşteptarea te omoară. E greu de descris în cuvinte ce simţi în acele momente, până vine rezultatul”, a dezvăluit Andreea Marin.

Monica Tatoiu, Sanda Nicola, Eugenia Șerban, Corina Drăgotescu și Rona Hartner sunt câteva dintre starurile din România care au suferit de cancer. Din fericire, acestea au reușit să învingă nemiloasa boala și îi învață și pe alții să-și prioritizeze sănătatea.

Florin Călinescu, despre momentul când a aflat că are cancer: „Am găsit o chestie ciudată la nas”

Florin Călinescu este ală vedetă care a povestit despre momentul când a aflat că are cancer. În 2019, fostul jurat de la Românii au talent a acceptat chiar să susţină o campanie de informare şi conştientizare privind cancerul de piele. Astfel, vedeta a dezvăluit că la rândul lui a primit acest diagnostic şi a reuşit să-l depăşească apelând la microchirurgia Mohs.

 

Florin Călinescu, despre momentul când a aflat că are cancer

Acum vreo câţiva ani am găsit o chestie ciudată la nas, m-am prezentat la doctor şi era o formă uşoară din zona oncologică. Poţi să fii Ioana d’Arc şi Hercule la un loc şi tot ţi se înmoaie puţin genunchii. Nu cred că este cineva de pe planeta asta care să zică: Ce am?! Cancer?! Mişto! Să desfacem şampania!“, a declarat Florin Călinescu.

Călinescu a precizat că a ales microchirurgia Mohs pentru că este cea mai rapidă variantă: „Nu mai treci prin teroarea aşteptării, 2-3 săptămâni, aşa afli pe loc rezultatele biopsiilor şi aşa poţi să afli pe loc şi că e bine. Asta, psihic, te scuteşte de un chin şi de un calvar. E o poveste care nu te omoară, dar netratată îţi mănâncă tot ţesutul. N-am o problemă… până la oncologic!

Acolo intri într-un malaxor al destinului pe care nu-l doresc nimănui. cum sunt bine, dar vreun an de zile nu cred că ar fi fost plăcut să mă vadă cineva. În primul rând, timp de trei luni am avut nasul triplu, ziceai că m-am bătut cu Mayweather“.

Citeşte şi: Mesajul spectaculos al lui Florin Călinescu după ce s-a zvonit că a murit. Cum s-a filmat celebrul actor VIDEO

Ce tip de cancer a avut Monica Tatoiu

Monica Tatoiu a fost diagnosticată, la doar 23 de ani, cu cancer. A decis să spună ”nu” operației de extirpare a uterul afectat de boala care se afla deja în faza a doua şi a căutat un al doilea diagnostic.

Al doilea specialist i-a recomandat un tratament cu anticoncepţionale, care era foarte greu de găsit în perioada aceea. Cu toate acestea, a reușit să intre în posesia lui. A ajutat-o, însă corpul său dădea semnale că ceva nu este în regulă.

„Boala s-a retras apoi, dar până la 39 de ani, când am născut, n-am avut o menstruaţie normală. Oricum, afecţiunea a rămas în stare latentă”, spune Tatoiu.

În 2005, boala și-a făcut din nou simțită prezența. A mers la medic și a fost sfătuită să apeleze la histerectomie. A refuzat să asculte îndemnul medicilor, motivând că și-a pierdut respectul pentru această breaslă.

Ce a învățat Sanda Nicola din lupta cu cancerul

Jurnalista Sanda Nicola este o altă persoană publică din România care a fost nevoită să simtă pe propria piele cât de nemilos este cancerul.

La 27 de ani, a făcut un test Papanicolau, după ce corpul său îi transmitea semnale îngrijorătoare. Din păcate, la fel cum le ignorase până atunci, a făcut la fel cu rezultatul analizei.

Semnul decisiv nu a întârziat să apară. S-a trezit cu o hemoragie internă care i-a dat lumea peste cap.

„Cancerul mi-a reorganizat viaţa şi identitatea. M-am retras din televiziune, am devenit freelancer. Acum sunt mai atentă la ce mănânc, la cât fumez şi la cât dorm”, spunea Nicola în 2010, conform Romania Liberă.

Jurnalista Corina Drăgotescu a avut cancer ovarian

Era anul 2005 când Corina Drăgotescu pășea în cabinetul medicului, iar 10 minute mai târziu afla că are cancer ovarian. La doar o săptămână distanță, era supusă unei prime operații.

Chinul nu s-a sfârșit aici, au urmat șase ture de chimioterapie, noi analize și o tomografie cu substanțe radioactive.

Suferința a fost uriașă atât pentru jurnalistă, cât și pentru familia sa. A ales să se mute de acasă, în apartamentul mamei sale, care era mai mic și-i permitea să se deplaseze cu ușurință.

Un an mai târziu, după durele tratamante, s-a vindecat.

Rona Hartner a suferit de cancer de colon

Viața Ronei Hartner a fost schimbată total de către cancerul de colon. După diagnosticul crunt, a urmat o operație de șase ore pentru a-i fi extirpată tumora de pe colon.

„Am avut o mică stare proastă joi noaptea, vineri am fost preluată de urgenţă. Au găsit ceva la tomograf care nu e prea bun. Să nu vă fie frică să mergeţi la doctor când vă simţiţi rău. Am crezut că e ocluzie intestinală, dar e vorba de o tumoră şi nu mi-e frică să o oprez în urgenţă. E cea mai bună soluţie. Vă rog să vă rugaţi pentru mine!”, spunea Rona pe Facebook.

Rona privește suferința resimțită ca pe o lecție, un ”cadou enorm”.

„Mi-am dat seama că suferinţa a fost un cadou enorm, Dumnezeu mi-a arătat unde este răul şi nu a lăsat răul să predomine, am suferit pentru păcate, m-am purificat. Prin extirparea acestei tumori canceroase, a mai fost extirpată ceva – frica. (…) Am două mari câştiguri după această boală: nu îmi mai este frică să trăiesc, pentru că aventura asta extraordinară poate să dispară foarte repede, şi nu mai pot vedea într-o încercare altceva decât un mare cadou.”, spunea ea într-un live pe Facebook, după intervenția chirurgicală din 2019.

Eugenia Șerban, de două ori diagnosticată cu cancer

În 2019, actrița Eugenia Șerban era diagnosticată a doua oară cu cancer. Ea se luptase cu cel la sân și a reușit să-l învingă, însă boala a revenit sub o altă formă: cancer ginecologic.

”Prima dată am crezut că este o greșeală, am tot sperat să nu fie adevărat și am început toate investigațiile necesare. RMN-uri, CT-uri, PET CT, biopsii, iar cel mai greu a fost să aștept rezultatul biopsiilor. Prima perioadă m-a dărâmat, aveam mii de întrebări în cap… De ce eu? De ce mie? Și încă nu aveam habar ce va urma. Dar, în această perioadă, am avut alături de mine oameni și prieteni minunați.”, declara ea pentru VIVA.