Anunţ ŞOC pentru pensionarii români. NU se mai dau bani cash din 2019. Verifică dacă eşti şi tu pe LISTĂ

Publicat: Duminică, 18 Noiembrie 2018 07:08 // Actualizat: Duminică, 18 Noiembrie 2018 07:08 // Sursa: romaniatv.net

Schimbare majoră privind plata pensiilor: de anul viitor, pensionarii români îşi vor primi pensia pe card!

Foto: a1.ro

Cel puţin aşa a anunţat ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, care susţine că o asemenea măsură ar urma să facă economii substanțiale la buget, scrie gorj-domino.ro.

Citeşte şi LEGEA PENSIILOR intră în dezbaterea Senatului. Lia Olguţa Vasilescu: "Cine să se opună dublării pensiilor?"

El a declarat că vrea ca statul să nu mai dea 600 de milioane lei anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română şi că aceşti bani vor putea fi folosiţi de administrațiile locale pentru investiții.

Astfel, din 2019 pensia nu va mai fi adusă de poştaş, ci va fi virată ‎pe card. Măsura va afecta aproximativ 3,2 milioane de pensionari. Aceștia se vor adăuga celor 2,17 milioane pensionari care își încasează pensiile în conturi bancare, potrivit digi24.ro

În prezent, din cei 5,3 milioane pensionari cărora Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) le plătește pensiile, 3,2 milioane încasează drepturile prin Poșta Română, iar 2,17 milioane prin intermediu a 22 de bănci, printre care cele mai importante sunt CEC, BCR și BRD.

Vestea bună pentru pensionari este că livrarea pensiilor se va putea face la orice bancă aleasă de beneficiarul drepturilor.

Doar că măsura vine şi cu o veste proastă. Pensionarii trebuie să fie conştienţi că în prezent comisioanele și taxele aferente cardurilor și conturilor curente pentru pensii diferă mult de la bancă la bancă. Aşadar, ei vor trebui să cântărească bine ce bancă aleg pentru a-şi primi banii.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
pensie pe card pensii pe card pensii pe card 2019
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 nov 13:50
Răspunde | Votează email 0 email
NeaCulae
Problema cea mare va fi: cum anume va ști casa de pensii că pensionarul e în viață. Eu primesc pensia prin bancă, dar dacă poștașul nu mă găsește ca să-mi aducă talonul - sau dacă nu merg personal la ghișeu să-l ridic - se presupune că am decedat și mi se sistează plata pensiei! Și dacă toate pensiile se achită prin bancă, cum ajungem în posesia taloanelor? De la transportul în comun și până la internarea în spital, talonul de pensie e dovada calității de pensionar....
Dl Teodorovici și PSD-ul inventează iar! Nu demult s-a decis ca pensiile să fie plătite în primele zile ale lunii calendaristice. Nu și celor care primesc pensia pe cardul bancar! Acum primesc talonul la început de lună, iar banii îmi intră în cont după două săptămâni. Discriminare fără nicio justificare! Probabil că acum se încearcă, de fapt, revenirea la plata pensiilor în a doua jumătate a lunii. Se cheamă ”probleme cu lichiditățile”!
1
EUR
4.7625
RON
22 May
noapte 13 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H