Apa îmbuteliată devine un lux. Producătorii măresc prețul

Apa îmbuteliată va avea un preț cu 20% mai mare decât până acum, au anunțat producătorii. De vină ar fi sumpirea energiei electrice.

17 sept. 2021, 20:31
Apa îmbuteliată devine un lux. Producătorii măresc prețul

Apa îmbuteliată va costa cu 20% mai mult, potrivit anunțului făcut de unii producători.

O sticlă de apă de izvor la 2 litri costă acum în medie între 1,6 și 1,8 lei, însă costul se va majora cu  30-40 de bani.

Producătorii au motivat valul de scumpiri al apei îmbuteliate prin faptul că tarifele la energie electrică au crescut cu 90% în ultima perioadă, iar materialele de ambalat s-au scumpit foarte mult în ultimele 6 luni de zile. La creșterea prețului la apă îmbuteliată au mai contribuit factori precum lipsa forței de muncă, creșterea salarială.

Scumpirile se vor face simțite în buzunarul românilor începând cu jumătatea lunii octombrie, când stocurile existente se vor epuiza în supermaketuri.

În supermarketuri, românii pot găsi trei tipuri de apă îmbuteliată: minerală, care provine din ape subterane, cu o puritate naturală, apă de izvor, care conține mai puține săruri și minerale, și apă de masă, care poate fi din orice sistem de aprovizionare cu apă, inclusiv de la robinet.

Specialiștii recomandă să consumăm de regulă 2 litri de apă pe zi, chiar dacă este de la chiuvetă.

„Sursele pe care le avem trebuie să fie de bună calitate, însemnând că nu sunt impure, nu prezintă germeni patogeni, particule de diverse feluri care ar putea să pună în pericol sănătatea. În principiu, oamenii de-a lungul vremii s-au hidratat din izvoare de mare adâncime. Și apa îmbuteliată este o alternativă, dar e o alternativă scumpă, pentru că în cele mai multe cazuri cumpărăm nu doar apă, ci și recipientul, care este în plastic, care poluează”, a explicat nutriționistul Șerban Damian, conform protv.ro.

Doi soți din Constanța au ajuns de urgență la spital după ce au băut apă plată

Doi soți din Constanța au ajuns pe patul de spital după ce într-o seară au consumat apă plată la cină.

Cuplul a povestit îngrozitoarea experiență pe rețelele de socializare. Atât femeii cât și bărbatului  le-au amorțit buzele și limba, începuseră să aibă frisoane și aveau pulsul ridicat.

Medicii le-au spus că motivul pentru care s-au simțit brusc rău este faptul că în apa plată se găseau urme de detergent.

”Amândoi am avut nevoie de îngrijiri medicale după ce am consumat cel mai banal lucru…apă plată!!!  Instant mi-au amorțit buzele si limba si chiar am zis “ce naiba e picantă apa asta!?!”. După ce a băut si el a zis același lucru. După câteva minute deja aveam tot corpul amorțit, tremuram, aveam urechile înfundate, pulsul ridicat și o stare de panică…amândoi!!!
Am decis să sunăm la salvare, care a venit foarte repede, am sunat o prietenă care este vecina cu noi și am rugat-o să stea cu copilul și am plecat cu ambulanța la spital. Acolo ne-au făcut niște analize care au ieșit ok și ne-au spus că am avut noroc că am băut o cantitate foarte mică si că s-ar putea ca apa să aibă urme de detergent.
Efectul a ținut cam 2 ore și norocul nostru a fost că am băut foarte puțin.
Urmează să sunăm la protecția consumatorului și să facem niște analize apei.
Ceea ce vreau să spun este că se putea ca din sticla asta de apă să bea și copilul, care are 1 an si 9 luni…și nu vreau să îmi imaginez ce efect avea la el dacă la noi a fost în halul ăsta.
Apa a fost cumpărată dintr-un supermarket (2 litri)”, a scris femeia pe rețelele de socializare, potrivit CanCan.