Apel la CARMEN IOHANNIS pentru a se implica în cazul elevei violate

Deputatul Tudor Ciuhodaru solicită implicarea soţiei preşedintelui, Carmen Iohannis, în cazul elevei din Vaslui, violate de şapte tineri. Ciuhodaru a anunţat că va fi trimisă în acest sens o scrisoare Primei Doamne. 

20 iul. 2015, 11:10
Apel la CARMEN IOHANNIS pentru a se implica în cazul elevei violate

Deputatul Tudor Ciuhodaru a precizat că îi va cere Primei Doamne să se implice în promovarea modificărilor legislative, necesare pentru a se evita situaţii precum cea din Vaslui. 

Sunt revoltat că astfel de situaţii se pot întâmpla în România. (…) Avem nevoie de o implicare maximă. O casă de avocatură din Iaşi s-a oferit gratuit să îi asigure în instanţă asistenţă acestei tinere. Pe de altă parte, este momentul ca femeie, ca Primă Doamnă, să găsească împreună cu noi modificările legislative necesare astfel încât astfel de situaţii să nu se mai repete. Sunt două proiecte de lege pe care intenţionez să le depun. Vom merge până la Prima Doamnă cu o scrisoare deschisă din partea celor implicati. Sunt deja 50.000 de semnaturi care solicită pedepsirea aspră a celor implicati in acest viol.  Un demers făcut de la nivelul acestei instituţii ar avea şanse mai mari de succes”, a declarat Ciuhodaru, la România TV.

Tudor Ciuhodaru a explicat că va iniţia modificarea unor articole din noul Cod Penal: „ Nu este normal ca pedeapsa pentru viol, pedofilie sau pornogafie infantilã sã fie micsoratã si ar trebui reglementatã strict. Apoi, cred cã initiativa unui proiect european prin care sã fie acordat sprijin din punct de vedere medical, psihologic si juridic gratuit, victimelor violurilor.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu, REACŢIE DURĂ în cazul elevei violate în Vaslui: „Sunt revoltat! Oamenii ăia trebuiau arestaţi”

Deputatul a postat şi un mesaj pe Facebook în care susţine „toleranţă zero faţă de astfel de fapte abominabile!”

Cazul tinerei violate de şapte indivizi ne arată că e nevoie de condamnarea aspră, în orice context şi orice circumstanţă, a tuturor celor ce recurg la violenţe şi abuzuri sexuale. E incredibil şi revoltător. În România secolului XXI au loc anual 2500 de violuri. Unul la patru ore. Solicit sprijin pentru un pachet legisltativ care să prevadă eliminarea cauzelor penale precum violul din legea medierii precum şi decenii de puşcărie pentru abuzurile sexuale. Pedepsele ar putea fi şi mai dure dar pedeapsa cu moartea nu mai există în România…„, a scris Ciuhodaru.