Armonie în cuplu: Poziţii sexuale tantrice şi Kama Sutra

Viaţa amoroasă depinde foarte mult de armonia din cuplu, armonie care este dictată într-o proporţie foarte mare de activitatea sexuală.

03 aug. 2013, 07:37
Armonie în cuplu: Poziţii sexuale tantrice şi Kama Sutra

Studiile psihologilor au demonstrat ca in cuplurile in care viata sexuala este neglijata sau nesatisfacatoare, se pierd foarte multe din ratiunile pentru care cei doi indivizi trebuie sa ramana impreuna iar aceste lucruri duc in cele din urma la despartire.

Aceste lucruri sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri insa, fiind des studiate si intalnite mai ales in cultura indiana.
Indienii cosiderau sexul in sine o metoda de autocunoastere si de aceea au dezvoltat mai multe ideologii, ilustrate in imagini, cu privire la pozitii sexuale si la felul in care acestea prelungesc durata actului sexual pentru a-i satisface in egala masura pe ambii parteneri. Este evident vorba despre pozitiile sexuale tantrice si cele descrise de Kama Sutra.

Kama Sutra

Kama Sutra este un vechi text indian in versuri ce trateaza normele sexualitatii sau placerii (Kama inseamna placere sexuala sau senzuala, in timp ce Sutra inseamna legi sau reguli). Ea a fost scrisa in secolul 4 i.Hr. de catre savantul indian Vatsyayana. Multi savanti indieni au studiat Kama inaintea lui, insa fara a o separa de celelalte domenii din viata noastra – obligatiile etice si religioase, precum si Artha – dobandirea de bunuri materiale. Numai o persoana care nu neglijeaza oricare dintre aceste obiective este fericit si implinit. In ciuda „re-educarii” puritane de catre colonistii englezi, cei mai multi indieni considera Kama ca fiind ceva sfant, frumos si placut.

In trecut, cunoasterea Kama Sutra a fost transmisa de la femeile cu experienta catre cele tinere. In plus, o femeie trebuia sa fie buna la 64 de alte tipuri de cunoastere, care includea mai multe forme de arta, precum machiaj, arhitectura, dulgherie, scrima, lupte de cocosi, ghicit si vrajitorie.

Tantra are peste 1500 de ani vechime si, precum yoga, este originara din India. Ea reprezinta un set de invataturi si practici special concepute pentru a ne ajuta sa simtim mai mult, sa ne crestem gradul de constiinta asupra energiei noastre si a celei din jurul nostru. Calea pe care Tantra o foloseste in acest scop este explorarea energiei sexuale.

Scopul sexului tantric este de a ne permite sa experimentam mai profund si cu mai multa amploare sexualitatea noastra. Tinta nu este neaparat orgasmul, ci mai degraba imbogatirea intregii experiente sexuale.

Citeşte mai mult pe lyla.ro

Citeşte şi Lucruri bizare pe care nu le ştiai despre jucăriile sexuale


loading...