ARSENIE BOCA a profeţit executarea lui Nicolae Ceauşescu în ziua de Crăciun. "Nu o să apuce..."

Publicat: Luni, 25 Decembrie 2017 14:34 // Actualizat: Luni, 25 Decembrie 2017 14:34 // Sursa: romaniatv.net

O serie de mituri ciudate şi controversate circulă pe seama duhovnicului. Ele vorbesc despre minunile făcute de Arsenie Boca, despre capacităţile paranormale ale călugărului, de profeţiile acestuia sau de întâmplările ciudate din vremea petrecută de acesta în închisoare. Se cere canonizarea duhovnicului interzis de regimul comunist, iar pe de altă parte, Biserica Ortodoxă Română este acuzată că profită de imaginea sa.

Foto: spynews.ro

Astfel, Arsenie Boca ar fi prezis moartea Ceauşeştilor, scrie libertatea.ro. Unul dintre miturile despre părintele legendar se referă la faptul că ar fi prezis moartea cuplului Nicolae şi Elena Ceauşescu, într-o zi de sărbătoare. „Mulţi din cei cu care am vorbit sunt convinşi că părintele a fost schingiuit de Securitate, că avea unghiile de la mâini smulse şi că înainte de a muri şi-a avertizat călăii: -Spuneţi-i lui Ceauşescu că nu mai apucă Crăciunul!"...

Citeşte şi Pelerinaj la mormântul lui Nicolae Ceauşescu la 28 de ani de la executarea dictatorului

„În 1989, pe când securiştii îl anchetau şi-l loveau cu picioarele, a prorocit că Ceauşescu nu o să mai apuce sfârşitul anului şi mulţi tineri vor muri, jertfiţi că nişte miei", potrivit mărturiei unui preot, pe nume Pantelimon. „Prin anii '80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceauşescu, care l-a întrebat: -Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii?. Şi Arsenie i-a spus: Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi. Ceauşeştii nu au crezut şi i-a spus maiorului să-l ia şi să nu-l mai vadă", relata Zoe Dăian, nepoata duhovnicului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8341
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H