Asistentul medical care a violat zeci de femei rămâne la închisoare. Cererea de liberare condiţionată, reanalizată săptămâna viitoare

Viorel Milcu, asistentul medical care a violat zeci de femei de pe secţia spitalului unde lucra, rămâne în închisoare. Cererea de liberare condiţionată făcută de asistent va fi reanalizată săptămâna viitoare

22 nov. 2019, 12:35
Asistentul medical care a violat zeci de femei rămâne la închisoare. Cererea de liberare condiţionată, reanalizată săptămâna viitoare

Judecătorii au decis că Viorel Milcu, bărbatul de 61 de ani care a fost găsit vinovat de violarea a zeci de femei internate pe secţia unde lucra ca asistent medical, nu îndeplineşte condiţiile de a fi liberat condiţionat, scrie adevarul.ro.

Judecătoria Brăila i-a aprobat cererea de punere în libertate pe bărbat după ce executase 2 ani de puşcărie, din cei 8 la care fusese condamnat, iar Tribunalul Brăila a hotărât ca acesta să îşi continue ispăşirea pedepsei în spatele gratiilor.

Citeşte şi Asistentul medical care a violat zeci de femei, sfidare maximă: „Mi-am distrus un cont de pensii private ca să plătesc daunele”

Procurorul de şedinţă al Judecătoriei Brăila motivase că asistentul medical trebuie eliberat pentru că, pe parcursul executării pedepsei a obţinut 8 recompense pentru bună purtare, nu i s-a aplicat nicio sancţiune în închisoare, nu are antecedente penale şi şi-a achitat obligaţiile civile stabilite de instanţă.

Asistenul violator a mai avut 3 cereri de eliberare condiţionatăt, însă comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din Penitenciarul Brăila s-a opus pentru că acesta nu îşi achitase integral obligaţiile civile, fiind vorba de daunele morale şi cheltuielile de judecată.

Viorel Milcu a dat o declaraţie halucinantă în faţa instanţei înainte de pronunţarea verdictului de către Judecătoria Brăila, susţinând că a fost nevoit să îşi „distrugă” un cont de pensii private ca să achite daunele morale în sumă de 15.000 de euro pe care fusese obligat să i le plătească unei adolescente de 17 ani pe care a violat-o.

Instanţa Tribunalului Brăila a constatat că, pentru a putea fi liberat condiţionat, Viorel Milcu trebuia să execute 1.461 de zile de închisoare, iar el nu avea executate decât 208 zile.