Asociatul lui Guşă, Maricel Păcuraru, URMĂRIT PENAL în dosarul Realitatea Media. Vezi ce acuzaţii i se aduc

Maricel Păcuraru, Mirel Mircea Amariţei şi Sorin Ionuţ Barbu sunt urmăriţi penal, fiind acuzaţi că, în cadrul procedurii insolvenţei Realitatea Media, au antedatat contracte de cesiune, pentru a prejudicia societatea, a anunţat, marţi, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Luni, alte persoane au fost puse sub acuzare pentru aceleaşi infracţiuni. De asemenea, anchetatorii încearcă să dea de urma lui Elan Schwartzenberg, informează România TV.

RomaniaTV.net
15 oct. 2013, 07:02
Asociatul lui Guşă, Maricel Păcuraru, URMĂRIT PENAL în dosarul Realitatea Media. Vezi ce acuzaţii i se aduc

Procurorii anticorupţie le-au adus la cunoştinţă lui Maricel Păcuraru, Mirel Mircea Amariţei şi Sorin Ionuţ Barbu acuzaţiile care li se aduc în acest acest dosar, în care au mai fost puse sub învinuire alte nouă persoane, printre care fratele şi o apropiată a lui Elan Schwartzenberg.

„Din probele administrate până în prezent s-a stabilit că cei trei învinuiţi, în cadrul procedurii insolvenţei SC Realitatea Media, au derulat acţiuni infracţionale, inclusiv prin antedatarea contractelor de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectivă”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Omul de afaceri Maricel Păcuraru a fost dus luni seara la DNA, împreună cu mai multe persoane care ar fi vizate în dosarul privind Realitatea Media, în urma percheziţiilor făcute inclusiv la imobile deţinute de acesta.

Avocatul Aurel Ciobanu a declarat, la ieşirea de la DNA, că Maricel Păcuraru nu are nicio legătură cu Codruţ Marta şi că va organiza, probabil, o conferinţă de presă în care va da detalii.

Luni seară, DNA a comunicat că a început urmărirea penală pe numele lui Fabian Schwartzenberg, fratele omului de afaceri Elan Schwartzenberg, şi al Monicăi Hoffman, o apropiată a acestuia. Alte persoane urmărite penal în dosar sunt Daniela Ionescu, Monica Hoffman, Adrian Radu, Marian Vîlsan, Tamara Bătrînache, Ioana Nadolu, Geraldina Neagoe şi Carmen Stăncescu, referitor la implicarea acestora în fapte care se circumscriu infracțiunilor de spălarea banilor, complicitate la înșelăciune, bancrută frauduloasă, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicității, a participației improprii sau a tentativei, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

CITEŞTE ŞI: Avocat: Maricel Păcuraru nu are nici o legătură cu Codruţ Marta

Din rezoluția de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date și indicii temeinice potrivit cărora în cursul anilor 2011 și 2012, învinuiții (aparent acționari majoritari sau acționari minoritari) au derulat acțiuni infracționale pentru influențarea deciziilor în cadrul procedurii insolvenței, în mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, în scopul influențării deciziilor referitoare la SC „Realitatea Media” SA și preluării controlului asupra acestei.

De asemenea, aceştia au antedatat contractele de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectivă.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigaţii Criminale şi din cadrul Brigăzii Specializate de Intervenţii a Jandarmeriei Române.

Scopul urmărit de fiecare dintre învinuiții din cauză a fost asigurarea controlului asupra deciziilor luate în cursul procedurii insolvenței, astfel încât să înscrie o sumă cât mai mare în tabelul creanțelor care determina schimbarea componenței Comitetului Creditorilor al societății aflate în insolvență și a numărului de membri.

Astfel, din probele administrate în cauză a rezultat că demersurile infracționale au fost derulate pe două paliere:
Pe un palier, demersurile infracționale au fost derulate de un învinuit care, deși avea doar calitatea de persoană interpusă, s-a erijat în patron și a solicitat intrarea în insolvență. Apoi, folosindu-se de persoane juridice ori fizice interpuse, s-a erijat în creditor al SC „Realitatea Media” SA și, sub pretextul finanțării acesteia, prin mărirea succesivă a creanței (prin înscrieri de contracte de cesiune ori facturi fictive în contabilitate) a urmărit să se înscrie în tabelul definitiv al creanțelor cu 52% din totalul creanțelor și a urmărit înstrăinarea mărcilor Realitatea Media.
Potrivit probelor administrate, suma inițială de 5.000.000 euro folosită pentru creditarea SC „Realitatea Media” SA provenea din evaziune fiscală sau din contracte fictive de împrumut.

Pe un alt palier, demersurile infracționale au fost derulate și de alte persoane – acționari minoritari – care, în complicitate cu persoane fizice și persoane juridice, au falsificat, prin antedatare, contracte de cesiune, iar prin interpuși, au înregistrat modificări fictive ale structurii acționariatului pe care le-au depus la Oficiul Registrului Comerțului. Faptele au fost desfășurate în același scop al obținerii unor foloase bănești.

În cauză se efectuează cercetări penale și față de alte persoane, în legătură cu fapte similare, dar și cu alte fapte.


loading...