Avertisment pentru FUMĂTORI: Renunţarea la fumat poate duce la o boală gravă

Persoanele care reuşesc să se lase de fumat au un risc cu 70% mai mare de a face diabet de tip 2 faţă de acelea care nu au obişnuit să fumeze niciodată.

13 nov. 2014, 11:18
Avertisment pentru FUMĂTORI: Renunţarea la fumat poate duce la o boală gravă

Noua descoperire a oamenilor de ştiinţă americani nu se doreşte a deveni o scuză pentru cei care nu pot să renunţe la ţigări, ci doar o avertizare, scrie clicksanate.ro. La cercetarea specialiştilor au participat 11.000 de persoane care fumau şi care nu aveau diabet.

Citeşte şi Cum să te laşi de fumat în 15 minute. Metoda este infailibilă

Timp de 17 ani, le-a fost monitorizat nivelul de glucoză şi greutatea. Aşa s-a observat că multe persoane s-au îngrăşat după ce au renunţat la obiceiul de a fuma, mai ales în primii trei ani, ceea ce le-a crescut riscul de a face diabet. De aceea, specialiştii sfătuiesc pe aceia care vor să scape de fumat, să aibă foarte mare grijă la kilogramele în plus şi la alimentaţie pentru a nu se îngrăşa.

Citeşte şi Cum te fac ţigările să arăţi după 20 de ani de fumat. O aplicaţie îţi arată transformarea

Acele persoane care au preferat să nu renunţe la ţigări, au avut într-adevăr un risc mai mic de a se îmbolnăvi de diabet (doar cu 30% mai mare decât al celor care nu au fumat niciodată), dar mai multe şanse de a suferi de boli pulmonare sau de afecţiuni ale inimii.