Atenţie la bancomate. Unei femei din Bucureşti i-au dispărut 12.000 de lei din cont

O femeie din Bucureşti a avut parte de un șoc, când şi-a văzut extrasul bancar: din contul său lipseau nu mai puţin de 12.000 de lei, bani care figurau ca fiind plătiţi unui site de cumpărături din Statele Unite, unde, într-adevăr, femeia făcuse o singură dată cumpărături, în urmă cu ceva timp.

18 ian. 2019, 08:45
Atenţie la bancomate. Unei femei din Bucureşti i-au dispărut 12.000 de lei din cont

Unele bănci au un alt doilea nivel de confirmare a plăţilor online, prin transmiterea unui cod prin sms, scrie a1.ro. Nu toate însă, ceea ce s-a întâmplat și în cazul acesta, femeia realizând că îi lipsesc, pe noapte, 12.000 de lei din cont.

Citeşte şi Ultima găselniţă a hoţilor pentru a fura bani din bancomate

Contrariată, păgubita s-a dus la bancă pentru a cere explicaţii, dar banca i-a spus că nu are ce face, recomandându-i însă să-şi mute banii într-un cont pentru care să nu aibă şi un card.

Potrivit specialiștilor, citați de adevărul.ro, dacă vreţi să fiţi siguri că bancomatul nu v-a furat datele cardului, verificaţi, înainte de a-l folosi, dacă toate componentele aparatelor sunt fixate bine. Cele mai sigure ATM-uri sunt cele din interiorul băncilor, spun experţii. În momentul în care banca sesizează nereguli, are obligaţia să anunţe deţinătorul cardului.