Autorul accidentului mortal de la Ghioroc rămâne în arest. Două tinere au murit după ce maşina a plonjat în apă

Săptămâna aceasta, magistraţii Judecătoriei Lipova au respins pentru a treia oară cererea lui Raul-Robert Rîmbulea cu privire la înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar.

09 aug. 2018, 08:15
Autorul accidentului mortal de la Ghioroc rămâne în arest. Două tinere au murit după ce maşina a plonjat în apă

Pe 30 mai, la zece zile după producerea tragediei de la Ghioroc, Raul-Robert Rîmbulea recunoştea în faţa poliţiştilor arădeni că el s-a aflat la volanul maşinii care a plonjat în lac, ucigând două tinere, scrie aradon.ro. Pe Laura Bogdănescu şi Adelina Stângaciu. „Sunt curat, mi-am recunoscut fapta!” – a spus tânărul de 18 ani, după ce s-a eliberat de povara tăinuirii adevărului. Până atunci, el declarase că cele două fete care au murit se aflau pe scaunele din faţă, deci implicit că una dintre ele a condus mașina. Mărturia lui a fost provocată însă de mărturia celuilalt tânăr din maşină care, în urma probelor adunate de polițiști, a spus adevărul.

Citeşte şi Un şofer a murit după ce a intrat violent în parapeţii de pe autostrada Sibiu-Deva VIDEO

După o primă noapte petrecută în arest, în baza unei ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, pe 31 mai 2018 Raul-Robert Rîmbulea a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzația de ucidere din culpă. De atunci, magistraţii Judecătoriei Lipova – pe rolul căreia se află dosarul în care tânărul este inculpat – au prelungit de trei ori mandatul de arestare preventivă. Ultima dată, chiar săptămâna aceasta.

Iată decizia instanţei: „În temeiul art. 207 alin. 6 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive, aplicată inculpatului Rîmbulea Raul – Robert. În temeiul art. 348 Cod procedură penală, raportat la art. 207 alin. 4 Cod procedură penală, menţine măsura arestării preventive aplicată inculpatului Rîmbulea Raul Robert, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal, ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 şi 3 Cod penal şi instigare la mărturie mincinoasă, prev. de art. 47 Cod penal rap. la art. 273 alin. 1 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal, arestat prin Mandatul de arestare preventivă nr. 1/31 mai 2018, începând cu data de 07.08.2018, ora 10.30, urmând a analiza şi verifica legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive nu mai târziu de 30 de zile, respectiv nu mai târziu de data de 05.09.2018, ora 10.30. În temeiul art. 242 alin. 2 Cod procedură penală, respinge cererea formulată de către inculpat vizând înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar.”

Părţi civile în proces

Alte două cauze au fost disjunse din dosarul iniţial, la Judecătoria Lipova. 12 persoane aparţinând familiilor celor două tinere decedate s-au constituit în „parte civilă” într-un dosar al cărei obiect îl constituie „conducerea unui vehicul fără permis de conducere (art.335 NCP) alin. 1″, iar inculpaţi sunt Raul-Robert Rîmbulea şi Mihai June. Aceleaşi părţi, la care se adaugă Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance SA ca parte responsabilă civilmente, sunt implicate într-un alt dosar având ca obiect „măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară”.