Autorul masacrului de la Perla a obţinut arma în calitate de POLIŢIST. E dovedit cu acte

Jurnalul Naţional aduce dovada că Gheorghe Vlădan a obţinut permisul de port-armă în calitate de funcţionar public cu statut special (poliţist).

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 08:43
Autorul masacrului de la Perla a obţinut arma în calitate de POLIŢIST. E dovedit cu acte

Imediat după crima de la Perla, în care două persoane au fost ucise, iar altele şase au fost rănite, şefii Poliţiei s-au grăbit să sublinieze că Gheorghe Vlădan era un simplu angajat al Ministerului de Interne, nicidecum poliţist.

Jurnalul Naţional contrazice însă aceste afirmaţii şi aduce drept dovadă adeverinţa prin care autorul masacrului a obţinut permisul de port-armă în baza calităţii sale de poliţist. Documentul, datat 12 noiembrie 2010, certifică faptul că Vlădan „este încadrat ca funcţionar public cu statut special (poliţist), de la data de 01.11.2007„.

În această calitate, de poliţist, pentru obţinerea permisului nu mai era nevoie de aviz psihologic şi de certificat medical tip, ci doar de o simplă adeverinţă medicală. În plus, conform Legii 295/2004, poliţiştii nu depuneau la dosar nici cazierul şi nici „certificatul de absolvire a unui curs de instruire teoretică şi practică în domeniul armelor şi muniţiilor”. În cazul lor, era nevoie doar de o adeverinţă eliberată de angajator, din care să reiasă că sunt poliţişti.

Cu toate acestea, în data de 7 martie, la două zile după crimă, şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, afirma la România TV că va dispune aplicarea unor sancţiuni severe la nivelul Poliţiei Capitalei, pe motiv că dosarul este incomplet. „Vă asigur că nu există niciun fel de aviz psihologic la dosar, ci doar cel de la medicul de familie. Dacă apare acest aviz şi dacă acest aviz este real şi este din 2010, pot să vă spun sigur că îmi dau demisia„, spunea Liviu Popa la România TV.