Aventura lui Mark Zuckerberg în lumea criptomonedelor a luat sfârşit. Meta a vândut Diem, pentru 200 de milioane de dolari

Meta, compania cunoscută anterior sub numele de Facebook, își încheie incursiunile în spațiul criptomonedelor, după ce se pare că a acceptat să-și vândă compania de monede digitale Diem Association.

27 ian. 2022, 14:23
Aventura lui Mark Zuckerberg în lumea criptomonedelor a luat sfârşit. Meta a vândut Diem, pentru 200 de milioane de dolari

Surse familiare tranzacţiei afirmă că afacerea lui Mark Zuckerberg, lansată în 2019 sub numele de Libra, a fost vândută pentru 200 de milioane de dolari băncii Silvergate Capital din California, relatează Wall Street Journal, citat de The Verge.

În plus, un raport separat indică faptul că Diem a întâmpinat dificultăţi în găsirea unui potențial cumpărător. În special, compania a purtat discuții cu băncile de investiții despre vânzarea proprietății sale intelectuale și găsirea unei destinații pentru inginerii săi. Asociația Diem, care se ocupă de dezvoltarea monedei digitale Diem, va returna capitalul investitorilor după vânzarea activelor sale.

Silvergate pare a fi o destinație perfectă pentru Diem, având în vedere că banca este deja asociată cu companii implicate în criptomonede.

Citeşte şi Căsătorie în metavers, în India. Mirele este pasionat de criptomonede, iar mireasa este dezvoltator de software

Diem a fost prezentat ca o provocare a Meta de a evolua dincolo de rețelele de socializare către alte întreprinderi, inclusiv comerțul electronic și plățile globale. Semne ale lichidării cripto-venture-ului au apărut după ce directorul de tehnologie financiară al Meta, David Marcus, care era un factor central în dezvoltarea Diem, a părăsit compania.

În general, planul Mark Zuckerberg de a-și dezvolta propria criptomonedă a avut un început dur, cu opoziție din partea autorităților de reglementare.

Citeşte şi Elon Musk, previziuni pentru 2022: criptomonede, umanoizi şi alte droguri