Aveţi grijă de unde vă împrumutaţi. Dobânda la creditul rapid oscilează între 400 şi 500% pe an

Românii care iau credite rapide de la instituţii nebancare nu află toate informaţiile privind rambursarea sumelor, în condiţiile în care dobânzile ajung şi la 400 și chiar 500 la sută pe an. Concluzia vine în urma unui studiu care scoate la iveală cum sunt păcăliţi cei care vor să ia un credit pe loc. În goana după bani, firmele private scot noi tipuri de credite, ultima ofertă fiind împrumutul cu maşina. 

16 apr. 2015, 09:27
Aveţi grijă de unde vă împrumutaţi. Dobânda la creditul rapid oscilează între 400 şi 500% pe an

Potrivit unui studiu recent, cei care se împrumută trebuie să fie foarte atenţi, mai ales că doar 48% dintre cei chestionaţi au spus că au primit informaţii complete până să fie de acord cu condiţiile severe de rambursare a sumei împrumutate, informează România TV.

Citeşte şi A câştigat procesul cu banca pentru un credit în franci elveţieni

Doar 4% din cei chestionaţi au spus că au primit detalii despre dobânda anuală efectivă pentru un credit luat rapid. La acest tip de credit dobânda poate ajunge la 400-500% pe an. Românii apelează la acest tip de credit pentru că se obţine rapid, pe termen scurt. Împrumuturile sunt făcute de obicei pentru plata facturilor, pentru evenimente în familie sau pentru probleme medicale. Între timp au apărut şi alte modalităţi de împrumut, cum este împrumutul cu maşina. Maşina este lăsată amanet contra unei sume de bani, iar firma respectivă, care nu este una bancară, percepe un comision pentru împrumut.