Bărbat dat în urmărite naţională pentru răpirea şi violarea unei adolescente din Franţa, capturat de poliţiştii timişoreni

Un bărbat dat în urmărire internaţională pentru mai multe infracţiuni, printre care răpirea şi violarea unei adolsecente din Franţa în urmă cu peste 20 de ani, a fost capturat de poliţiştii timişoreni. 

07 dec. 2016, 11:44
Bărbat dat în urmărite naţională pentru răpirea şi violarea unei adolescente din Franţa, capturat de poliţiştii timişoreni

Brata Carpaci, acum in varsta de 60 de ani, si-a inceput faradelegile inca din 1992. Atunci, impreuna cu alti doi indivizi, a rapit o adolescenta de 16 ani dintr-o tabara din Franta. Au urcat-o cu forta intr-o masina si au dus-o in padure, unde Carpaci a violat-o.
Apoi, acesta a transportat-o intr-o locuinta din Germania, insa de acolo, dupa aproximativ 2 saptamani, fata a reusit sa fuga si s-a intors la Paris unde a povestit autoritatilor ce a patit.

In 2002 abia, autoritatile franceze l-au condamnat, in lipsa, pentru viol si lipsire de libertate. Nu au reusit sa il gaseasca, intrucat Carpaci a folosit in toti acesti ani mai multe identitati false.

Recent, in urma unor informatii, politistii francezi au aflat ca acesta s-ar afla in Romania, sub numele de Brata Carpaci, si a fost emis un mandat european de arestare pe numele sau.

Politistii timisoreni i-au dat de urmă si l-au arestat. Individul a fost dus la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara pentru confirmarea mandatului de catre procurori, iar maine va fi prezentat judecatorilor de la Curte care vor stabili ce masuri impun impotriva barbatului pana la momentul extradarii catre Franta.