BARBIE a împlinit 56 de ani. Cum arată noul model de păpuşă VIDEO

Cea mai celebră, vândută, dar şi controversată păpuşă din lume, Barbie, a împlinit pe data de 9 martie 2015 vârstă de 56 de ani. Păpuşă cu chip de femeie a revoluţionat piaţa jucăriilor.

09 mart. 2015, 13:35
BARBIE a împlinit 56 de ani. Cum arată noul model de păpuşă VIDEO

Păpuşa Barbie a fost prezentată, pe 9 martie 1959, la un târg de jucării organizat la New York, potrivit România TV. Ruth Handler, creatoarea păpuşii Barbie, a avut ca sursă de inspiraţie o păpuşă germană, pe care a văzut-o la un târg de suveniruri.

În ciuda controverselor stârnite de proporţiile trupului său, cu talia de viespe, bustul mare şi picioarele incredibil de lungi, Barbie a rezistat criticilor de-a lungul deceniilor şi a schimbat zeci de cariere, fiind una dintre cele mai vândute jucării.

Vânzările au scăzut dramatic în ultimul an, iar Barbie a primit lovitura de graţie de la păpuşile Elsa şi Anna, inspirate de filmul animat „Frozen”, şi care au dominat vânzările.

Anul acesta însă, Barbie vrea să îşi ia revanşa. O păpuşă cu totul nouă va fi disponibilă de Crăciun, „Hello Barbie”, o jucărie interactivă. „Poate înţelege ce spun şi să răspundă. Şi nu doar atât, va ţine minte ceea ce spun. Aşa că, pe măsură ce trece timpul, va şti ce îmi place şi ce nu şi va putea folosi acele cunoştinţe pentru a purta o conversaţie reală cu mine„, a declarat un reprezentant al companiei care produce jucăriile.

„Hello Barbie” este conectată la internet, prin Wi-Fi, iar conversaţia este pe o linie securizată.

Citeşte şi Cel mai nou model de Barbie, total diferit de tot ce s-a comercializat până acum FOTO