Băutura care îţi face un sistem imunitar de fier. Oricine o poate face în casă cu doar câteva ingrediente

Limonada este una dintre bauturile perfecte in zilele calduroase. Nu doar ca este racoritoare si hidrateaza, ci contine si o cantitate ridicata de vitamina C. In plus, retetele de limonada sunt rapide si usor de pregatit si poti adauga tot soiul de ingrediente, dupa gustul fiecaruia.

29 nov. 2021, 12:07

Băutura care îţi face un sistem imunitar de fier. În sezonul cald, e bună pentru hidratare, în sezonul rece ajută la întărirea sistemului imunitar. Este vorba de limonadă, o băutură extrem de sănătoasă dacă este preparată ca la carte. Există câteva trucuri care să te ajute să prepari o băutură extrem de bună, fără să faci exces de zahăr.

Un pas important este legat de mierea pe care o pui imediat după sucul de lămâie pentru a se dizolva mai rapid. Cu siguranță ai întâmpinat acest scenariu în care după ce ai băut tot ce aveai în pahar ai observat mierea sau zahărul la fundul recipientului.

Pentru a nu se întâmpla asta, pune-o după ce torni sucul de lămâie, ulterior adaugă apă plată sau minerală. Dacă vrei să îi surprinzi un pic mai mult pe invitații tăi de Sărbători, poți să le servești o limonadă cu sirop de fructe de pădure sau vișine.

Băutura-minune care te ajută să topești ZECE kilograme într-o lună. Se prepară în 30 de secunde și are numeroase beneficii pentru organism!
Este recomandat să nu exagerezi cu siropul pentru că vrei totuși să ai pe masă o băutură răcoritoare, nu una cu arome prea potențate. Pregătește un pahar mare în care să ai deja cuburile de gheață, toarnă siropul peste, ulterior apa și dacă vrei poți să le combini și să pui și puțină lămâie.

Pentru un aspect mai frumos poți să așezi câteva frunze de mentă deasupra și să alegi niște paie de băut mai colorate sau cu diverse forme hazlii. Rupe frunzele de mentă cu mâna pentru ca astfel să-și lase aroma mai puternic decât atunci când le-ai tăia cu cuțitul.

Retete de limonada de casa
Limonada de casa se prepara rapid, cu ingrediente pe care cu siguranta le ai la indemana. Pentru varianta clasica, ai nevoie de cateva lamai, apa plata sau minerala, zahar sau miere ca indulcitor si, optional, cateva frunze de menta proaspata.Desigur, poti incerca multe alte retete de limonada cu diferite ingrediente, de la ghimbir si pepene rosu, pana la capsuni sau levantica. Iata cateva retete de limonada de casa care te vor ajuta sa iti gasesti inspiratia:

Reteta limonada cu menta

Ingrediente:

1 litru de apa
230 ml suc de lamaie (proaspat stors)
125 g zahar
cateva frunze de menta

 

Mod de preparare:Incepe prin a pregati siropul pentru limonada. Pune o oala pe foc si adauga o jumatate de cana cu apa (125 ml), impreuna cu zaharul. Amesteca bine si lasa sa fiarba pana cand se topeste zaharul. Lasa siropul sa se raceasca pana cand ajunge la temperatura camerei. Adauga intr-un recipient incapator sucul de lamaie, siropul pe care l-ai pregatit anterior, apa, frunzele de menta si amesteca bine. Poti sa adaugi si cateva felii de lamaie. Eventual, poti gusta pentru a vedea daca este pe gustul tau sau daca trebuie sa mai adaugi suc de lamaie ori zahar. Pune limonada la frigider pentru cateva ore.

Băutura-minune care topeşte grăsimea de pe abdomen în zece zile şi regenerază ficatul. Iată cât de uşor poţi să o prepari
Reteta limonada cu ghimbir

Ingrediente:

2 litri de apa
3 lamai
6 cm radacina de ghimbir
zahar sau miere, dupa gust
cateva frunze de menta
cateva cuburi de gheata

Mod de preparare:
Spala bine lamaile si stoarce sucul intr-o cana. Curata apoi coaja radacinii de ghimbir. Poti alege sa feliezi ghimbirul sau il poti da prin razatoare, caz in care aroma va fi mai intensa. Adauga apa intr-o carafa, impreuna cu sucul de lamaie proaspat stors, ghimbir, menta si zahar sau miere, dupa gust. Adauga apoi cateva felii de lamaie si cuburi de gheata si serveste limonada racoritoare.

Reteta limonada cu capsuni

Ingrediente:

1.5 litri apa
500 g capsuni
400 ml suc de lamaie sau lime
cateva frunze de menta
zahar sau miere, dupa gust
cateva cuburi de gheata


Mod de preparare:
Spala capsunile si taie-le felii. Spala bine lamaile (sau lime) si stoarce sucul intr-o cana. Adauga capsunile si cateva frunze de menta intr-un recipient incapator. Foloseste un blender vertical pentru a pasa bine capsunile, astfel incat sa capete consistenta unui piure. Adauga sucul de lamaie peste piureul de capsuni, dar si cateva linguri de miere, dupa gust. Amesteca bine pana cand se omogenizeaza ingredientele si lasa compozitia astfel obtinuta la rece pentru aproximativ 30 de minute. Odata ce s-a racit, toarna piureul de capsune intr-un recipient incapator, adauga apa si amesteca bine. Toarna limonada de capsuni in pahare si adauga cateva cuburi de gheata.

Băutura sănătoasă care îți dăunează după sport: „E lipsită de echilibru nutritiv”. Ce ar trebui să consumi în schimb
Reteta limonada cu pepene rosu

Ingrediente:

1 litru apa
600 g pepene rosu, taiat cuburi
1 cana suc de lamaie, proaspat stors
zahar sau miere, dupa gust
cateva frunze de menta
cateva cuburi de gheata

Mod de preparare:
Pune bucatile de pepene rosu intr-un recipient inalt, impreuna cu cateva frunze de menta, si mixeaza-le folosind un blender vertical pana obtii suc de pepene. Strecoara apoi sucul de pepene pentru a indeparta pulpa. Pentru a prepara limonada, trebuie sa torni sucul de lamaie intr-un recipient incapator, apoi sa adaugi sucul de pepene si cateva linguri de zahar sau miere, dupa gust. Amesteca bine pana se omogenizeaza ingredientele. Adauga apa la final si mai amesteca putin. Lasa limonada la frigider pentru cel putin doua ore. Toarna limonada cu pepene rosu in pahare, adauga cateva cuburi de gheata si orneaza cu o felie de lamaie, una de pepene si frunze de menta.

Reteta limonada cu lavanda

Ingrediente:

1 litru apa
1 cana suc de lamaie, proaspat stors
1 lingurita flori uscate de lavanda
zahar brun sau miere, dupa gust
cateva cuburi de gheata

Mod de preparare:
Toarna apa intr-un recipient incapator si adauga apoi sucul de lamaie si zaharul brun sau mierea, dupa gust. Amesteca bine pana cand toate ingredientele de omogenizeaza. Adauga apoi o lingurita cu flori uscate de lavanda. Optional, poti adauga si cateva felii de lamaie. Lasa limonada cu lavanda la rece in frigider, pentru cel putin 12 ore, astfel incat sa se infuzeze cat mai bine si sa se simta aroma de lavanda. Serveste limonada cu cateva cuburi de gheata si, optional, poti adauga si cateva crengute de lavanda.Citeste si: Ce beneficii au sucurile naturale si 5 retete de sucuri cu fructe si legume pe care sa le incerci

Reteta limonada cu afine

Ingrediente:

1 litru apa
4 lime
50 g afine
4-5 lingurite miere
cateva frunze de menta
cateva cuburi de gheata

Mod de preparare:
Incepe prin a spala bine afinele si cele patru lime. Stoarce sucul de lime intr-o cana si, separat, zdrobeste bine afinele pentru a scoate sucul din ele. Eventual, poti strecura afinele sau le poti folosi zdrobite, cu tot cu pulpa. Toarna apa intr-un recipient incapator, adauga sucul de lime, afinele si mierea si amesteca bine. Poti servi limonada cu afine impreuna cu cateva cuburi de gheata si poti orna cu frunze de menta si cateva afine.

Trucuri utile pentru o limonada reusita
Asa cum ai vazut, retetele de limonada se prepara usor si nu ai nevoie de multe ingrediente. Totusi, ca sa obtii intotdeauna o limonada de casa reusita, iata cateva trucuri care iti vor fi de ajutor:

  • Ca sa iti fie usor sa amesteci zaharul in compozitia pentru limonada, poti prepara mai intai un sirop pe baza de apa si zahar pe care sa il adaugi apoi in recipientul in care prepari limonada;
    In afara de zaharul alb, poti folosi si alte metode de indulcit, precum miere, sirop de agave, sirop de artar, stevie, sirop de fructe sau zahar brun;
    Stoarce cat mai bine sucul din lamai sau lime pentru a obtine o limonada cu o aroma intensa;
    Daca folosesti lamaie, ai grija sa le alegi pe cele pentru suc, deoarece sunt mai zemoase;
    Gusta mereu limonada si adauga zahar sau mai mult suc de lamaie, in functie de preferinte (cel mai bine este sa adaugi o cantitate mai mica la inceput si apoi sa completezi pana cand obtii gustul potrivit).

Indiferent ca alegi varianta clasica sau incerci diferite retete de limonada cu ghimbir ori lavanda, limonada de casa este o alegere perfecta pentru a te racori si a savura o bautura gustoasa. Se prepara rapid si nici nu ai nevoie de multe ingrediente.