Benone Sinulescu a plecat din această lume înainte să-şi împlinească ultima dorință

Benone Sinulescu va fi înmormântat cu onoruri militare. Cunoscutul cântăreț de muzică populară s-a stins din viaţă joi, după o lungă suferinţă.

20 nov. 2021, 09:25
Benone Sinulescu a plecat din această lume înainte să-şi împlinească ultima dorință

Benone Sinulescu s-a stins din viață, lăsând în urmă un gol imens, dar şi o moștenire artistică imensă folclorului românesc. A fost un cântăreţ deosebit, care a împărțit doar zâmbete și voie bună în jurul său şi a umplut stadioane cu vocea sa inconfundabilă. După ce soția sa a făcut anunțul oficial al decesului său, prietenii și apropiații săi și-au exprimat regretul provocat de această pierdere dureroasă. Ionuț Pavel, impresarul artistului, a dezvăluit că acesta a plecat din această lume înainte să-și împlinească ultima dorință.

Cum arată casa de la Siriu a lui Benone Sinulescu. Artistul s-a stins cu regretul că nu a apucat să-şi viziteze pentru ultima dată casa în care a copilărit
Ajuns la vârsta de 84 de ani, nea Beni a ales să aibă o prezență mult mai modestă. Izbucnirea pandemiei a reprezentat pentru el și pentru soția sa, Elena, un moment de liniște, în care au preferat să se ferească de noul virus. Artistul s-a temut atât de mult încât a amânat să-și facă o intervenție chirurgicală de care avea nevoie, iar în momentul în care s-a îmbolnăvit de afecțiunea care i-a luat viața a refuzat să meargă la spital.

Ionuț Pavel, impresarul cântărețului, a făcut câteva declarații despre ultima perioadă din viața acestuia. Se pare că Benone Sinulescu a avut o ultimă dorință pe care nu a apucat să și-o îndeplinească, cel mai probabil din cauza pandemiei. Mai exact, artistul a intenționat să meargă din nou la Siriu, la casa părintească, însă problemele l-au împiedicat să facă această călătorie.

„Mi-a murit cel mai drag prieten și cea mai bună voce pe care a avut-o țara aceasta. Este trist. Un mare interpret și culegător de folclor. Fără el suntem mai săraci. În ultima vreme spunea ca vrea sa mearga acasă, la Siriu. Avea pneumonie. Mai mult ca sigur că soția îl va îngropa la Arad”, a mai spus impresarul Ionuț Pavel.

Impresarul lui Benone Sinulescu a vorbit despre ultimele zile din viața artistului. „Le-a fost frică să o facă…”
La vârsta de 84 de ani, Benone Sinulescu s-a stins din viață și a lăsat un gol imens în inimile celor care l-au iubit. A rămas în amintirea tuturor drept un artist desăvârșit, o persoană a cărei energii și bună dispoziție reușea de fiecare dată să aducă zâmbetul pe chipul celor din jur. Vestea morții sale a fost una neașteptată, problemele de sănătate  cu care se confrunta cântărețului nefiind unele foarte grave, însă organismul său a cedat în cele din urmă.

Impresarul domnului Sinulescu a oferit mai multe detalii despre ultimele zile ale artistului, relatând despre problemele de sănătate pe care le întâmpina. La vârsta de 84 de ani se bucura de o o stare bună, iar medicii plănuiau să-i facă o operație de carotidă. Pneumonia pe care a dezvoltat-o în ultimele zile i-a slăbit organismul, iar în cele din urmă a pierdut lupta cu boala.

Ionuț Pavel a mărturisit însă că legătura dintre el și Elena Sinulescu nu era una apropiată. În timp ce soția artistului a mărturisit ieri că Benone Sinulescu nu a fost la spital de teamă să nu se infecteze cu noul virus, impresarul său a prezentat o altă variantă. Conform declaraților acestuia, cântărețul ar fi fost internat la sfârșitul acestui sfârșit de săptămână, dar cadrele medicale nu i-au putut oferi prea mult ajutor.

Soţia lui Benone Sinulescu îl acuză pe fostul impresar de furt: „Am dovezi, soţul meu l-a repudiat”
„Trebuia să facă operație la carotidă. Le-a fost frică să o facă din cauza vârstei, și lui și soției. Dar problema a fost pneumonia care s-a dezvoltat și…în patru zile s-a terminat tot.

Eu știu că a fost în spital în ultimele zile, sâmbătă și duminică. Eu nu mă înțelegeam foarte bine cu familia, de acceea niște prieteni îmi spuneau ce se întâmplă. Dar, oricum, ce era de făcut? Chiar nu știu, asta e situația acum. Nu e vorba de covid, era și vaccinat. N-are legătură.

Dar, din păcate, la vârsta lui, și din cauza faptului că a stat mult în pat, pneumonia s-a dezvoltat”, a spus Ionuț Pavel, impresarul lui Benone Sinulescu, în cadrul emisiunii prezentate de Cătălin Măruță de pe Pro TV.

Cum arată casa lui Benone Sinulescu

Programe TV in moemoriam Benone Sinulescu

Televiziunea publică a transmis vineri că, în semn de omagiu pentru interpretul de muzică populară Benone Sinulescu, care a murit pe 18 noiembrie, la vârsta de 84 de ani, posturile sale vor difuza weekendul acesta programe in memoriam.
Sâmbătă, de la ora 21:00, TVR 1 va difuza spectacol cu Benone Sinulescu din 2011, când artistul sărbătorea 55 de ani de carieră.

Pe scenă i-au fost alături Irina Loghin, Maria Dragomiroiu, Margareta Pâslaru, Andra, Laura Lavric, Gheorghe Zamfir, Mioara Velicu, Marcel Pavel, Gabriel Dorobanţu, Trupa „Millenium”, Laurenţiu Cazan, Annes, Ionuţ Fulea, Cristina Stamate, Emilia Dorobanţu, Gabriel Dumitru, Lucia Dumitrescu, Ciprian Roman, Steliana Sima, Nineta Popa, Tiberiu Ceia, Mihai Ciobanu şi Gabriela Tuţă.

Interpreţii au fost acompaniaţi de Orchestra „Lăutarii” condusă de dirijorul Nicolae Botgros, spectacolul fiind prezentat de vedeta TVR Iuliana Tudor. Simultan cu TVR 1, concertul va fi transmis şi pe TVR Internaţional.
Duminică, de la ora 11:00, la TVR 2 va fi difuzată în reluare ediţia emisiunii „Confesiuni” la care Benone Sinulescu a fost invitat. Artistul i-a povestit Iulianei Marciuc, în 2012, despre lunga sa carieră, despre cât de multă bucurie îi aduce dragostea fanilor, dar şi despre retragerea sa în comuna Bârzava din judeţul Arad.

Programul va fi difuzat în aceeaşi zi şi la TVR Internaţional, de la ora 15:00.

Postul TVR 3 a programat pentru sâmbătă, ora 08:00, o ediţie de colecţie a emisiunii „Cântec şi poveste” in memoriam Benone Sinulescu.

„Marele om al folclorului românesc va rămâne printre noi şi prin producţiile păstrate în Arhiva de Aur a TVR, o veritabilă casetă de valori a culturii naţionale”, a mai transmis TVR.