Ce bănci finanţează dezvoltarea a 17 hipermarketuri Cora în România

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) împreună cu ING şi Rabobank acordă un împrumut sindicalizat de până la 210 milioane de euro retailerului belgian Louis Delhaize Group, pentru construirea a 17 hipermarketuri Cora în România.

RomaniaTV.net
15 feb. 2012, 16:06
Ce bănci finanţează dezvoltarea a 17 hipermarketuri Cora în România

„Finanţarea acordată de către BERD va susţine planurile Louis Delhaize de a construi 17 hipermarketuri de format mare şi mediu în Bucureşti şi alte oraşe din România. Proiectul va promova dezvoltarea unui format modern de vânzare cu amănuntul în afara capitalei, va extinde accesul la produse de calitate superioară pentru populaţie şi va susţine dezvoltarea producătorilor agricoli locali”, se arată într-un comunicat al instituţiei financiare internaţionale.

Facilitatea este compusă din contribuţia BERD de până la 140 milioane euro şi partea sindicalizată către ING şi Rabobank de până la 70 milioane euro.

„Sindicalizarea cu success a acestui proiect în mediul economic actual este un semn de încredere în economia românească. Proiectul va fi benefic pentru România deoarece va oferi o piaţă de desfacere stabilă fermierilor locali şi va genera oportunităţi de angajare localnicilor”, a declarat, în comunicat, Varel Freeman, vice-preşedinte BERD.

Grupul Loius Delhaize, originar din Belgia, deţine o reţea formată din sute de hipermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate, centre pentru gradinarit şi magazine specializate pentru animale în Franţa, Belgia, Luxemburg, România, Ungaria şi Marea Britanie.

„Louis Delhaize este fericit să continue investiţiile în România, care devine acum o piaţă importantă pentru grup. Construcţia şi deschiderea celor 17 noi hipermarketuri şi a unui mall în România arată angajamentul grupului şi încrederea în potenţialul economiei româneşti”, a declarat Francois Bouriez, directorul executiv al companiei.

Grupul este prezent în România din 2003 şi deţine şapte hipermarketuri sub marca Cora.

Per ansamblu, de la începutul activităţii sale în România, BERD a alocat peste 5,4 miliarde euro în diferite sectoare ale economiei.

Doar în sectorul de agroindustrie, BERD a investit din 1991 peste 7 miliarde euro în 440 de proiecte din Europa Centrala şi de Est şi în Comunitatea Statelor Independente.