Bilanţ vaccinare 14 noiembrie 2021: Doar 80.000 de persoane vaccinate în 24 de ore, deşi certificatul verde ar putea deveni obligatoriu şi la serviciu

14 11. 2021, 18:06

Bilanţ vaccinare 14 noiembrie 2021: Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, duminică, faptul că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate peste 80.000 de persoane. Doar puţin peste 18.000 dintre acestea s-au vaccinat cu prima doză.

EXCLUSIV Avertismentul unui reputat virusolog român din SUA. Când vine valul 5 în România
Potrivit CNCAV, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 80.627 de persoane. Dintre acestea, 18.301 au primit prima doză sau doza unică de ser de la Johnson & Johnson. Alte 17.978 de persoane s-au vaccinat cu doza a treia.

În acelaşi interval, au fost raportate 17 reacţii adverse: 11 la vaccinul Pfizer, una la Moderna şi 5 la Johnson & Johnson. Alte 200 de reacţii adverse sunt în curs de investigare şi nu au fost raportate cazuri severe.

Numărul total al persoanelor vaccinate este de 7.467.135, din care 6.843.637 cu schema completă. Până în prezent, 1.173.546 de persoane s-au vaccinat cu doza a treia, anunţă CNCAV.

Bilanţ vaccinare 14 noiembrie 2021:

Bilanţ coronavirus 14 noiembrie 2021. Veşti bune, doar 3000 de cazuri şi şase paturi libere la ATI. Rata de infectare în Bucureşti se apropie de 6
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică, 3.021 cazuri noi de persoane pozitive cu SARS-COV-2 şi 233 decese, dintre care 10 anterioare. Până astăzi, 53.069 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Pe teritoriul României, 84.557 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 14.792 de persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 63.916 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 92 de persoane.

Luni, proiectul legat de obligativitatea certificatului verde la serviciu intră în dezbatere la comisiile de specialitate din Parlament. Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat miercuri că în comisiile parlamentare de specialitate vor trebui găsite soluţiile pentru ca măsura privind obligativitatea certificatului verde pentru angajaţii de la stat şi de la privat să îşi atingă scopul principal, gândit la nivel european, adică de a facilita libera circulaţie a persoanei, precum şi combaterea pandemiei de COVID-19.

Deputatul Alexandru Rafila a declarat, joi, după discuţiile cu PNL, pe capitolul de Sănătate din programul de guvernare, să s-a discutat despre accesul extins la testare, putându-se înfiinţa peste 1.000 de centre de testare. Despre testarea gratuită timp de 60 de zile, în regim gratuit, a românilor care merg la locul de muncă, în sistemul de stat, Rafila a precizat că este o măsură pe o perioadă limitată de timp şi a arătat că vaccinarea este singura soluţie pentru a evita valul 5 al pandemiei de COVID-19.

Cum a convins un medic din Sudan zeci de mii de români să se vaccineze

Un medic din Sudan a convins sute de oameni din mai multe judeţe să se vaccineze anti-COVID. Cum a reuşit
Un medic din Sudan care s-a stabilit în România în urmă cu peste 30 de ani a convins sute de persoane din judeţele Olt, Dolj şi Vâlcea să se vaccineze anti-COVID. Hisham Tageldin este medicul satului Frăţila din judeţul Dolj.

Potrivit RO Vaccinare, de la începutul pandemiei, el a convins sute de oameni din Dolj şi din judeţele învecinate să se vaccineze anti-COVID. Duminică, o caravană a vaccinării a ajuns în satul Frăţila şi, cu ajutorul medicului sudanez, alte zeci de persoane au acceptat să se vaccineze.

„Caravana vaccinării a ajuns astăzi în satul Frăţila, judeţul Dolj, unde zeci de români s-au vaccinat cu prima doză în cabinetul doctorului Hisham Tageldin. Oamenii din Frăţila au răspuns prezent apelului făcut de primar şi de medicul satului. Au venit în număr mare la caravana vaccinării, s-au informat şi apoi s-au vaccinat. A fost atât de simplu”, au povestit cei de la RO Vaccinare.

Hisham Tageldin a venit din Sudanul de Nord în România în anul 1988. După ce a terminat Facultatea de Medicină s-a stabilit în Mischii-Dolj şi a devenit medic de familie pentru 2.500 de pacienţi din judeţele Olt, Dolj şi Vâlcea. Are un cabinet medical în comuna Bulzeşti şi a pus bazele unui centru de permanenţă pentru oamenii din localitate, precizează RO Vaccinare.