Boala fără leac de care suferă Monica Tatoiu: „Ia forme foarte urâte. Nu te vindeci, nu există tratament”

Monica Tatoiu şi-a început anul cu o vacanţă în Caraibe. Soarele de aici este mană cerească pentru boala de care suferă afacerista, o afecţiune care i s-a declanşat la 24 de ani şi pe care, fiind transmisibilă, o moşteneşte şi fiul ei.

17 ian. 2023, 08:56

Boala de care suferă Monica Tatoiu este autoimună şi a moştenit-o de la tatăl ei. Nu există tratament care să o vindece, ci doar care să o ţină sub control.

Boala fără leac de care suferă Monica Tatoiu

Este vorba despre psoriazis. Cura cu soare face parte din tratament. De aceea, timp de 3 luni pe an, începând din decembrie până în februarie, afacerista merge în Caraibe, mai precis în Guadelupa. Pleacă în acest sejur de 17 ani.

Citeste si Monica Tatoiu mărturisește motivul pentru care nu mai doarme cu soțul ei: „Domnul Tatoiu doarme cu pisica lui, eu cu pisica mea, fiecare cu pisica lui”

Doctorul meu nu mă lasă să stau la plajă decât în zona cu psoriazis. De aceea, trebuie să mă expun trei luni la soare. Altfel, sunt un fel de reptilă. Singura soluție e soarele. Razele ultraviolete sunt foarte bune. De aceea, de ani de zile plec, în luna noiembrie, în Caraibe. În general, femeile care au această afecțiune, chiar suferă.

Cam 30% o au. Boala ia forme foarte urâte. Nu te vindeci, o moștenești. În cazul meu, e boală luată de la tata. Fiul meu m-a moștenit pe mine. N-am ce să-i fac, asta-i viața. Nu există tratament. Există doar unul, niște injecții, dar care-ți afectează ficatul sau altele, ca la vaccinuri. Fiul meu era disperat. Mie mi s-a declanșat la 24 de ani și țin minte cum eram la 28, o reptilă de sus până jos. Imaginați-vă o fată tânără plină de bube”, a declarat Monica Tatoiu pentru Impact

Călătorie cu peripeţii

Anul acesta, Monica Tatoiu şi soţul ei au avut parte de momente neplăcute în vacanță. După un debut promiţător, au apărut şi neplăcerile. Monica și soţul ei urmau să meargă către o altă insulă. Zborul care nu trebuia să dureze mai mult de două ore s-a întins pe… 12 ore. Dacă acest lucru n-ar fi fost de ajuns, afacerista  a rămas și fără bagaje, biletele nu au fost verificate, așa că a ajuns pe o cu totul altă insulă.

Citeste si Dieta minune care a ajutat-o pe Monica Tatoiu să slăbească un kilogram pe zi: “Nu se ține decât maximum la două luni”

A fost groaznic. Ne-a urcat într-un avion care nu era avionul nostru, nu ne-au verificat boarding pass-urile, în ultimul moment am sărit din avion. Ne-au pierdut bagajele, ne-au aterizat pe o insulă pe care nu voiam să mergem. Un zbor de două ore s-a transformat în 12 ore și cu bagaje pierdute. Sfatul meu este: «nu circulați cu avioane între insule», companiile sunt exact cum sunt companiile low-cost la noi.

Ești sclavul unor indivizi care nu au niciun fel de respect pentru banii pe care i-ai plătit. Deci, mai bine companii serioase de linie care dacă fac vreo greșeală, plătesc. Ăștia sunt ca … niște nenorociți”, a mărturisit Monica Tatoiu la Antena Stars.