Boc: Nu cred că se poate pune în discuţie o nouă procedură de suspendare de oameni sănătoşi la cap

Emil Boc a declarat, miercuri, că nu crede că se poate pune în discuţie o nouă procedură de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu de către "oameni care sunt sănătoşi la cap", în condiţiile în care ţara este în criză economică.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 09:30
Boc: Nu cred că se poate pune în discuţie o nouă procedură de suspendare de oameni sănătoşi la cap

Întrebat, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţiile unor lideri USL conform cărora se poate ajunge la o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, Emil Boc a spus că politicienii nu sunt plătiţi din bani publici să genereze conflicte şi tensiuni în fiecare zi, aşa cum fac actualii guvernanţi.„Nu cred că se poate pune în discuţie o asemenea procedură de suspendare a preşedintelui Băsescu de către oameni care sunt sănătoşi la cap. Ţara mai are câteva luni până la alegerile parlamentare, economia este în criză, cursul euro-leu se prăbuşeşte, preţul la gaz creşte, investiţiile străine directe scad, iar noi discutăm de suspendări. (…) Politicienii trebuie să aibă grijă pentru ceea ce sunt plătiţi, de treburile ţării şi să rezolve problemele. Politicienii nu sunt plătiţi din bani publici să genereze conflicte şi tensiuni în fiecare zi, aşa cum fac actualii guvernanţi. Ei sunt plătiţi în primul rând să rezolve problemele ţării şi ale oamenilor”, a spus Boc.

Fostul premier consideră că, după decizia CC privind referendumul, România trebuie să intre în normalitate, „lucru aşteptat de toţi românii care vor ca ţara să nu se prăbuşească din punct de vedere economic”.

„Guvernanţii ar trebui să discute problemele economice şi să caute soluţii. A menţine în continuare ambiţii şi orgolii politice ca primă temă a preocupării tuturor este o mare greşeală şi face tare mult rău ţării în condiţiile actuale. Constituţia trebuie respectată în spiritul şi litera ei. Litera spune clar că preşedintele se întoarce la Cotroceni, iar litera şi spiritul Constituţiei cer un regim de coabitare între preşedinte şi premier, între preşedinte şi majoritatea parlamentară, posibil, democratic”, a precizat Boc.