Branza feta. 7 beneficii ULUITOARE

15 03. 2019, 11:02

Evita, totusi, branza feta facuta din lapte pasteurizat si tine cont ca este destul de sarata si contine grasimi saturate. Deci, consum-o cu moderatie, nu in fiecare zi. 

Tipuri de feta feta

Cuvantul „feta” folosit de greci pentru a descrie acest tip popular de branza vine din italienescul „fetta” care inseamna „felie”. Desi Uniunea Europeana a stabilit anumite standarde pentru ca un anumit tip de branza sa poata fi denumit „feta”, exista preparate care pot fi facute din lapte de vaca sau de bivolita.

O portie de branza feta (28 g) contine:

– 74 de calorii

– 6 g grasime

-1,2 g carbohidrati

– 4 g proteine

– 1 g zahar

– 0,2 mg riboflavina/vitamina B2 (14% DZR – doza zilnic recomandata)

– 140 g calciu – 14% DZR

– 312 mg sodiu – 13% DZR

– 94 mg fosfor – 9% DZR

– 0,5 mg vitamina B12 (8% DZR)

– 0,1 mg vitamina B6 (6% DZR)

– 4,2 mg seleniu (6% DZR). 

Iata 7 beneficii ale branzei feta. 

1.     Protejeaza impotriva cancerului

Unul dintre cele mai intrigante beneficii ale branzei feta este protectia impotriva cancerului. Fiind o sursa bogata de calciu, combinata cu vitamina D, aceasta ajuta la protejarea organismului de cancer. Atentie, insa, daca exista o deficienta de magneziu, calciul nu mai poate fi absorbit in conditii optime.

2.     Protejeaza oasele

Pentru a beneficia de elementele nutritive ale branzei feta, aceasta ar trebui sa fie realizata din lapte nepasteurizat. Prin pasteurizare, laptele de vaca, de exemplu, isi pierde mare parte din calciu. Pentru o si mai mare sursa de calciu, poti consuma alimente alcaline precum patrunjel, spanac, zucchini. 

3.     Imbunatateste sistemul imunitar

O proteina din branza feta (histidine), combinata cu vitamina B6 elibereaza in organism o molecula denumita histamina. Desi aceasta face parte din procesul inflamator al organismului, in cantitate mica ea stimuleaza functionarea sistemului imunitar.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.