Brianna Caradja şi protestatarul de la Bruxelles, în duba Jandarmeriei. Vezi ce au făcut VIDEO

Prinţesa Brianna Caradja şi Claudiu Crăciun au fost băgaţi în dubă de către jandarmi, alături de alţi 15 tineri, în urma unui protest paşnic în faţa Ministerului Economiei împotriva exploatării gazelor de şist. Protestatarii ridicaţi de jandarmi au fost duşi la Secţia 3 de Poliţie din Capitală. Marţi seară, mai mulţi oameni au fost ridicaţi, cu ţipete şi urlete, din faţa Ministerului Economiei.

RomaniaTV.net
06 mart. 2012, 16:44
Brianna Caradja şi protestatarul de la Bruxelles, în duba Jandarmeriei. Vezi ce au făcut VIDEO

Protestatarii s-au mutat, în cursul serii de marţi, în Piaţa Universităţii.

Jandarmeria a ridicat astăzi protestari din faţa Ministerului Econiomiei de trei ori consecutiv. Ei invocă o lege pe care nu o cunosc. (…) Am fost duşi în duşi cu forţa în dubă, de fiecare dată. Au ambalat motoarele maşinilor ca să ne înecăm cu gaze de eşapament. Am fost foarte paşnici, educaţi, fluenţi. eu cunosc foarte bine legea„, a declarat, la România TV, Claudiu Crăciun, menţionând că nu încurcau circulaţia.

Brianna Caradja a fost şi ea una dintre persoanele duse la secţie, marţi, din faţa Ministerului Economiei. „Eram la ora 13.00 aici, pe nişte trepte, protestam împotriva Chevron, pentru că astăzi a fost o întâlnire aici. Ca orice oameni cu simţ civic, ne-am adunat aici. Au apărut 3 dube mici, mai expirate, după care au urmat somaţiile fără rost: aveţi cinci momente că să părăsiţi locul. Articolul 60 a fost clar exlicat spunând că este interpretat cum vor ei, nu cum vrem noi. Ni s-a spus: Dispersaţi-vă! Unde? În faţă cordon, în spate cordon şi a apărut duba. Prima reţinere, pentru că atunci când obligi 15 oameni să urce, se cheamă privare de libertate a fost la amiază. Am fost duşi la Secţia 3, 15 oameni, am refuzat să semnăm şi să dăm orice fel de declaraţie mă bucur că s-a creat un precedent. Amenzile nu le aplică jandarmii. Ei fac un proces verbal, se duc la un judecător şi apoi se decide„, a declarat, la România TV, Briana Caradja.

Claudiu Crăciun a adăugat că protestele vor continua marţi seară în Piaţa Universităţii din Capitală.

Este vorba despre o adunare de proteste nedeclarată în prealabil, aşa cum prevede legea. Este timpul ca oamenii să înţeleagă că respectarea legii nu este o opţiune, ci o obligaţie. Li s-a spus să părăsească zona de protest. Piaţa Universităţii este altceva, o situaţie particulară, care va fi reglementată de Primăria Capitalei. Sunt invitaţi să meargă acolo să îşi manifeste nemulţumirile în mod civilizat. Ar fi avut  voie să manifesteze şi la Ministerul Economiei, dacă ar fi anunţat în prealabil. Nu putem transforma toată Capitala în loc de proteste, sunt 2 milioane de oameni care au nevoie să ajungă la serviciu„, a declarat, la România TV, purtătorul de cuvânt al jadarmeriei Bucureşti, Georgian Enache.