Broşura despre vaccinare care va fi distribuită în biserici de preoţi. Ce informaţii conţine

O broşură cu informaţii despre vaccinarea împotriva COVID-19 a fost transmisă tuturor preoţilor români ortodocşi. Anunţul a fost făcut de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, care a explicat că opţiunea pentru vaccinare trebuie să se formeze, însă, "în cadrul unei serioase informări".

11 ian. 2021, 15:40
Broşura despre vaccinare care va fi distribuită în biserici de preoţi. Ce informaţii conţine
foto: Basilica.ro

Reprezentul BOR a vorbit despre broşura despre vaccinare care va fi distribuită în biserici de preoţi. Astfel, Vasile Bănescu anunţă că Biserica se implică în demersul de informare „a clericilor şi credincioşilor ei cu privire la această vaccinare”.

„Patriarhia Română, Biserica Ortodoxă Română, ca şi toate celelalte Culte religioase din România, a primit Broşura informativă cu titlul: ‘Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA – Gratuită, Voluntară, Sigură’, document oficial al Comitetului Naţional de Coordonarea Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 în România. Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română. În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor şi credincioşilor ei cu privire la această vaccinare”, a spus Vasile Bănescu într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Broşura despre vaccinare care va fi distribuită în biserici de preoţi. „Informaţia să ajungă la toţi credincioşii”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a explicat că „opţiunea pentru vaccinarea cu actualul vaccin anti-COVID trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul limpede al unei serioase, substanţiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculaţiilor excesive şi a extremelor”.

„Doar cineva bine informat din surse sigure, credibile, validate instituţional, poate lua o decizie adecvată, menită să îi protejeze sănătatea personală şi pe a celor din jur. Scopul este, desigur, ca informarea să se facă ierarhic şi ca informaţia să ajungă la toţi credincioşii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, conform sursei citate.

În plus, Vasile Bănescu a mai precizat că aceste pliante au fost trimise doar de Patriarhia Română, ci de „toate cultele/instituţiile publice care au dreptul să fie informate şi să informeze la rândul lor”.

„Încheiem duminica şi această săptămână cu bucurie şi cu multă speranţă pentru creştinii ortodocşi sau catolici din România şi de pe întreaga planetă. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunţat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broşură intitulată ‘Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură’. Papa Francisc a anunţat că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. Papa a spus: ‘Dintr-o perspectivă etică, cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este decizia etică pentru că pariezi cu sănătatea ta, cu viaţa ta, dar pariezi şi cu viaţa celor din jurul tău’. Numai împreună, indiferent de religie şi credinţă, vom reveni la normalitate!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi: Patriarhul Daniel se vaccinează anti-COVID? Anunţul BOR: „Nu va rămâne un secret”