Bucurie într-un CLUB DE GAY din Bucureşti, după eşecul Referendumului. „Nu există familie tradiţională, tradiţional este porcul”

Membrii comunităţii LGBT au primit cu aplauze, strigăte şi lacrimi de fericire eşecul referendumului pentru familie, într-un club gay din Bucureşti. Imaginile au fost surprinse de agenţia Reuters.

08 oct. 2018, 11:11
Bucurie într-un CLUB DE GAY din Bucureşti, după eşecul Referendumului. „Nu există familie tradiţională, tradiţional este porcul”

Ei s-au îmbrăţişat şi au plâns de bucurie pentru faptul că nu s-a atins cvorumul necesar pentru validarea referendumului, precizând că susţinătorii referendumului „nu au fost în stare să treacă un amărât de proiect”, scrie observator.tv.

Citeşte şi Referendum pentru familie, 7 octombrie. Prezenţa la urne la închiderea urnelor de vot: 20,41%. Referendumul nu este valid

Transsexual în lacrimi de bucurie, după eşecul referendumului: „Este un câştig care ne va da curaj să cerem parteneriatul civil”. 

„Nu sunt în stare să treacă un amărât de proiect printr-un referendum. Au încercat să ne scoată până şi de aici”, precizează un tânăr.

„Românii au respins să fie divizaţi şi să se urască reciproc. Este o victorie pentru democraţia din România şi mai mult, românii resping implicarea Bisericii Ortodoxe Române în treburile laice ale statului român”, a declarat Vlad Viski, director executiv al Asociației MozaiQ.

De asemenea, un reprezentant al comunităţii LGBT spune că termenul de „familie tradiţională” nu există, în opinia sa porcul este tradiţional, mâncarea şi altceva, dar nu familia.

„Nu există familie tradiţională. Există familie şi punct. Tradiţional e porcul. Tradiţională e mâncarea, tradiţional e altceva, nu familia. Familia e familie, iubirea e iubire”, precizează un membru al comunităţii LGBT.

De asemenea, într-un comunicat emis de organizaţie, se precizează că statul român trebuie să recunoască legal şi familiile formate din persoane de acelaşi sex şi atrage atenţia că statul român are obligaţia de a legaliza de urgenţă parteneriatele civile, pentru a asigura un cadru legal demn pentru toţi cetăţenii, inclusiv persoanele LGBT.

„Astăzi cetăţenii României ne-au arătat că drepturile persoanelor LGBT nu pot fi obiectul unor jocuri politice. Clasa politică trebuie să se reconecteze la cetăţenii pe care îi reprezintă. Semnalul transmis cu prilejul acestui referendum este unul de susţinere faţă de minorităţile sexuale şi de gen, ale căror probleme reale trebuie adresate de urgenţă. România este obligată să ofere o formă cuplurilor de acelaşi, legalizarea parteneriatul civil devenind o prioritate imediată”, a declarat Robert Raţiu, preşedinte MozaiQ.

Deşi desfăşurat pe parcursul a două zile, referendumul pentru familie a eşuat. Conform BEC, prezenţa la vot a fost de doar 20,41% la închiderea urnelor, duminică, la ora 21.00. Pentru validare era nevoie de un prag minim de 30% la vot.