CANICULĂ în Europa, TAIFUN în Japonia. Două persoane au murit şi peste 30 au fost rănite VIDEO

Vremea face ravagii în Europa şi în Asia. Franţa se confruntă cu un val de caniculă, care a provocat deja un incendiu de vegetaţie. Între timp, Asia a fost lovită de un taifun puternic. Sute de mii de oameni au fost evacuaţi.

17 iul. 2015, 06:06
CANICULĂ în Europa, TAIFUN în Japonia. Două persoane au murit şi peste 30 au fost rănite VIDEO

Mercurul din termometre a urcat până la 40 de grade Celsius în mai multe oraşe din Franţa. Autorităţile au emis cod portocaliu de caniculă în regiunea Rhone, din sud-estul ţării, potrivit România TV.

Temperaturile ridicate au provocat un incendiu de vegetaţie în departamentul învecinat, En. Circa 200 de hectare au fost distruse deja de flăcări, iar pompierii se luptă de ore bune să îl stingă. 150 de oameni au fost mobilizaţi în zonă, ajutaţi de avioane.

Între timp, Japonia a fost lovită de un taifun puternic. Puternicul taifun Nangka care străbate vineri principala insulă a arhipelagului nipon, Honshu, a provocat inundații de proporții care au determinat autoritățile să dispună evacuarea a 230.000 de locuitori, potrivit Agerpres.

Un bărbat de 71 de ani, care încerca să consolideze o fereastră a fost găsit mort joi în insula Awaji, în prefectura Hyogo, a declarat un responsabil oficial. Un alt bărbat de 85 de ani, plecat să verifice starea terenurilor sale agricole, a fost găsit de asemenea mort în aceeași prefectură.

Potrivit televiziunii publice NHK, 39 de persoane au fost rănite de intemperiile provocate de taifun.

Circulația rutieră în zone ample din vestul țării a fost paralizată de vânturile puternice sau de ploile torențiale care au determinat vineri anularea a 94 de zboruri interne.

Posturile de televiziune au difuzat imagini cu apele ieșind din matca râului Naka la Tokushima și inundând până la primul etaj o școală.

Citeşte şi: ÎNCĂLZIRE GLOBALĂ. Valul de căldură a crescut considerabil numărul de decese