CANNES 2015. Condiţie absurdă: Pantofii cu toc, obligatorii pe covorul roşu. Ce zice conducerea festivalului

CANNES 2015. O polemică a apărut marți dimineață pe Croazetă în urma unui zvon despre o presupusă interzicere a tocurilor joase la venirea pe covorul roșu, zvon infirmat repede de conducerea festivalului, transmite AFP.

19 mai 2015, 16:17
CANNES 2015. Condiţie absurdă: Pantofii cu toc, obligatorii pe covorul roşu. Ce zice conducerea festivalului

CANNES 2015. ‘Zvonul potrivit căruia organizatorii festivalului cer tocuri înalte femeilor care pășesc pe covorul roșu este nefondat’, a scris pe Twitter Thierry Fremaux, responsabil cu selectarea filmelor în competiția oficială. Pe biletele pentru spectacolele de gală se precizează doar ‘smoking, ținută de seară’, fără să se precizeze înălțimea tocurilor.

Zvonul s-a răspândit însă cu rapiditate pe rețelele de socializare și printre ziariști, potrivit Agerpres.

Întrebarea i-a fost pusă la prima conferință de presă de marți dimineață actriței britanice Emily Blunt, care joacă în filmul ‘Sicario’ al regizorului Denis Villeuve, alături de Benicio del Toro și Josh Brolin. ‘Toți ar trebui să poate tocuri joase, o spun cu sinceritate. Nu ar trebui să purtăm tocuri înalte’, a răspuns actrița la o întrebare despre știrea zilei. ‘În semn de protest, Benicio, Josh și cu mine vom urca treptele în această seară pe tocuri înalte!’, a adăugat Denis Villeneuve, în râsetele ziariștilor.

VEZI ŞI CANNES 2015: Actriţei Andie MacDowell i s-a rupt rochia chiar înainte de a păşi pe covorul roşu

La originea zvonului se află revista Screen, care a afirmat în ediția sa de marți că invitatelor fără tocuri înalte nu li s-a permis să pășească pe covorul roșu. La scurt timp, Asif Kapadia, regizorul documentarului ‘Amy’, film biografic despre cântăreața Amy Winehouse, a scris pe Twitter că soția lui a trecut printr-un astfel de incident, însă până la urmă a ajuns la proiecția peliculei.