Care a fost ultima dorință a actriței Valeria Ogășanu. Fiul ei a dezvăluit ce au discutat chiar înainte să moară: „Așa ne-a rugat”

Fiul Valeriei Ogășanu a dezvăluit ce discuție a avut cu mama lui înainte ca regretata actriță să-și dea ultima suflare. Acesta a mărturisit care a fost ultima ei dorință.

28 feb. 2023, 17:43
Care a fost ultima dorință a actriței Valeria Ogășanu. Fiul ei a dezvăluit ce au discutat chiar înainte să moară: „Așa ne-a rugat”

Fiul Valeriei Ogășanu a dezvăluit ce discuție a avut cu mama lui înainte ca regretata actriță să-și dea ultima suflare. Acesta a mărturisit care a fost ultima ei dorință.

Fiul actriței Valeria Ogășanu, Mihai, dezvăluit care a fost ultima dorință a mamei lui. Mulți s-au întrebat de ce trupul neînsuflețit al mamei sale nu a fost depus în foaierul unui teatru din București. Compozitorul a explicat că ea și-a dorit ca trupul său să fie depus direct la capela din comuna Cornu, acolo unde și-a petrecut ultimii ani de viață.

„Trupul neînsuflețit al mamei mele a fost depus ieri la capela din comuna Cornu. A fost dorința ei și i-o respectăm, aceea de a o depune direct la capela din Cornu, comună unde a locuit în ultimii ani. Mama nu a vrut nici să-i lăsăm sicriul descoperit, mi-a zis că își dorește ca lumea să o țină minte așa cum era pe scenă. Am pus însă o poză frumoasă la capătâiul sicriului ei.

Mama ne-a mai rugat ca lumea să nu vină la înmormântarea ei îmbrăcată în negru, să nu purtăm doliu. La capelă, lumea a adus multe coroane de flori albe”, a explicat fiul actriței.

Citește și Cum s-au cunoscut Virgil și Valeria Ogășanu. Povestea de dragoste a marilor actori

Compozitorul Mihai Ogășanu a spus că a avut multe discuții cu mama lui despre plecarea ei de pe această lume. Potrivit lui, actrița era pregătită și știa că acest moment se apropia.

„Era pregătită cumva, să știți că mama mea a fost o vitează! Mi-a spus așa: Ai grijă de tatăl tău!, eu fiind singur la părinți. Zilele acestea au fost tulburătoare pentru noi, pentru mine și pentru tata, cu multe mesaje și telefoane din partea actorilor, ne-a bucurat enorm afecțiunea tuturor. Toți acești oameni au făcut ca lucrurile să fie un pic mai ușoare și vă mulțumim din suflet!”, a mai spus compozitorul, potrivit Playtech.

Valeria Ogășanu suferea de mai multe afecțiuni

Valeria Ogășanu, soția actorului Virgil Ogășanu, a murit, duminică, 26 februarie, la 76 de ani. Anunțul trist a fost făcut pe rețelele sociale de către compozitorul Mihai Ogășanu, fiul celor doi.

„Drum lin în Lumină, iubită mamă! Te iubesc!”, a scris Mihai Ogășanu, sub o poza cu chipul mamei sale, în alb-negru.

Citește și Mesaj emoționant al soției lui Mihai Șora după moartea filozofului: „Iubitule, ai fost fericire pură. Nu doar om frumos, ci Frumusețea însăși”

Valeria Ogășanu avea 76 de ani și suferea de mai multe afecțiuni, organismul ei fiind foarte slăbit în ultima perioadă. Actrița și restul familiei sale s-au îmbolnăvit de Covid-19 și au stat două săptămâni în spital. După ce a contractat virusul, regretata actriță a început să se simtă tot mai rău, iar organismul i-a cedat din ce în ce mai mult.

Valeria Ogășanu s-a născut la 23 septembrie 1946 în București, România. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie în 1969. În 1968, joacă primul rol în filmul: Vin cicliștii.