Cât costă cel mai scump apartament din București. Imagini impresionante cu penthouse-ul de 4.000.000 de Euro care concurează cu apartamentele de lux din centrul Parisului

Cel mai scump apartament din București a fost pus la vânzare la prețul de 4.000.000 de Euro și astfel, concurează cu imobilele de lux din centrul Parisului.

17 mai 2021, 11:31

Cel mai scump apartament din București a fost pus la vânzare cu prețul de 4.000.000 de Euro, o valoare care concurează cu imobilele luxoase din cartierele bogate din centrul Parisului.

Prețul celui mai scump imobil din București valorează de 40 ori suma medie oferită în cadrul programului „Prima Casă”.

Apartamentul din capitala României se află în zona One Herastrau Park, recunoscută drept cea mai prosperă zonă a Bucureștiului, o zonă socială preferată a oamenilor de afaceri bogați și a vedetelor autohtone.

Imobilul de lux din inima Bucureștiului este decomandat, are 5 camere care se întind pe o suprafață impresionantă de 370 mp utili, și se află la etajul 12 dintr-un bloc de 13 nivele, construit în 2017.

Apartamentul vine complet utilat și mobilat și pune la dispoziția norocosului viitor beneficiar, 4 băi, și desigur 2 garaje. Cele 3 balcoane de 62 mp au o întindere cât două apartamente de supafață medie.

Una dintre cele 4 băi din cel mai scump cartier din București

Daniel Dineș, cel mai bogat român, a cărui companie UiPath este listată la bursa din New York, are în plan achiziționarea a 5% din One United Properties, compania de imobiliare care deţine și cel mai scump apartament din București.

Persoanele cu doar „puțin” mai multă dare de mână pot achiziționa la prețul similar de 4.250.000 de Euro, un apartament de lux, în cel mai bogat cartier din centrul Parisului. Imobilul din capitala Franței are o suprafață mai mică decât cel din „micul Paris”, oferă „doar” 217 mp și se află într-o cladire istorică din piatră de la început de secol 20.

 

Cererea de achiziție pentru apartamentele de lux nu a avut de suferit în pandemie

În 2021 cererea de achiziție de pe piața imobiliară a scăzut considerabil ceea ce a generat majorarea prețului mediu cu 2,2%, în primul trimestru din 2021. Cu toate acestea sectorul imobiliar de lux nu a suferit pierderi în perioada de criză a pandemiei.

„Noi nu am suferit din cauza acestei pandemii care, în mare parte, a adus numai deservicii tuturor. Nu am avut probleme de acest gen. Pe tot parcursul anului trecut, cât și anul acesta am declarat destul de des faptul că am avut chiar și vânzări record pe anumite tipuri de unități locative, cum ar fi penthouse-urile. Celelalte tipuri de unități locative, cu 2, 3 și 4 camere, nu au suferit o scădere a vânzărilor”, a menționat Beatrice Dumitrașcu, VP Residential Sales pentru dezvoltatorul One United Properties, conform cpi.imobiliare.ro.