Cât va costa şi când va ajunge în România vaccinul pentru COVID. Rafila: „Nu este un preţ de nesuportat”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, susține că vaccinul pentru COVID ar putea costa între 5 și 20 de euro, iar primele doze vor ajunge în România până la finalul acestui an. 

RomaniaTV.net
11 oct. 2020, 05:47
Cât va costa şi când va ajunge în România vaccinul pentru COVID. Rafila: „Nu este un preţ de nesuportat”

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății susține că până la sfârșitul anului vor ieși cel puțin două vaccinuri. Medicul a vorbit și despre costul vaccinului care va fi între 5 și 20 de euro pentru două doze de vaccin.

Citește și: Rafila îl contrazice pe Orban: „Nu şcolile mă îngrijorează, acolo transmiterea e limitată! Transportul în comun e problema”

”Cred că până la sfârșitul anului, vor ieși cel puțin două vaccinuri. Prețul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro și 20 de euro. Nu este un preț de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a discutat și despre despre companiile care sunt pregătite să ofere un vaccin. Conform medicului, în decembrie 2020 ar putea să apară cel puțin două vaccinuri, produse de cele patru mari companii AstraZenaca, Sanofi GSK, Moderna și Pfizer.