Cătălin Predoiu: Liviu Dragnea pune la cale o răzbunare politică pe guvernul Cioloş

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a declarat, marţi, că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea pune la cale "o răzbunare politică" pe guvernul Cioloş, convocand plenul Parlamentului pentru aprobarea unei comisii de anchetă în legătură cu "fapte care pot fi foarte uşor lămurite într-o singură întrebare la ministerele economice".

10 ian. 2017, 11:32
Cătălin Predoiu: Liviu Dragnea pune la cale o răzbunare politică pe guvernul Cioloş

„Presedintele PSD si al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, pune la cale o razbunare politica pe guvernul precedent, convocand plenul Parlamentului pentru aprobarea unei comisii de ancheta in legatura cu fapte care pot fi foarte usor lamurite intr-o singura intrebare la ministerele economice. Ceea ce se propune e investigarea conditiilor in care s-a incheiat exercitiul bugetar, care urmeaza sa se incheie in februarie, cum s-au facut rectificari bugetare in 2015 si de ce nu s-au facut prognoze mai exacte in legatura cu veniturile statului. Toate aceste intrebari pot fi lamurite printr-o simpla analiza in cadrul ministerelor pe care ministrii PSD le conduc. Se cer date si informatii care sunt publice si ca se nesocoteste litera si spiritul regulamentelor Parlamentului„, a declarat Cătălin Predoiu, la Parlament.

Liberalul îl acuză pe Liviu Dragnea că face „un exercițiu de imagine care va decredibiliza instituția Parlamentului”.

Nu este vorba decat de un exercitiu de imagine, un exercitiu care, in final, va decredibiliza institutia Parlamentului, care va trimite in derizoriu comisia de ancheta. Este un exercitiu care ne domonstreaza, odata in plus, ca se confunda Parlamentul Romaniei cu o feuda politica personala a lui Liviu Dragnea. Protestam fata de aceasta maniera de a conduce Parlamentul. Am votat impotriva in cadrul birourilor permanente reunite.

PSD se ocupa intr-o buna traditie, de greaua mostenire lasata de guvernul anterior. Nu vedem de ce Liviu Dragnea nu propune si anchetarea rectificarilor din guvernul Ponta, de ce nu propune anchete cu privire la ratarea unor obiective economice importante ale guvernului anterior Guvernului Ciolos, cum ar fi obiectivele de investitii. Este un joc ieftin, care nu face decat sa ne confirme temerile pe care le-am avut inca din timpul campaniei electorale„, a mai spus Predoiu.

Deputatul PNL a adăugat că PSD ar trebui să se apuce de treabă şi „să facă astfel încât românii să încaseze pensii şi salarii mai mari”, aşa cum au propus în campania electorală.

„S-au propus in mod minicios tot felul de avantaje pentru populatie, in special financiare, si acum cand e vorba sa se treaca la treaba, PSD se ocupa de alte treburi. Daca au castigat promitand pensii si salarii mai mari, sa treaca la treaba si sa faca astfel incat romanii sa incaseze pensii si salarii mai mari”, a conchis Predoiu.

Birourile permanente parlamentare reunite au aprobat, marți, solicitarea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, privind efectuarea unei anchete comune de comisiile de buget ale Camerei Deputaților și Senatului prin care să fie verificate condițiile în care s-a realizat rectificarea bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de stat din august și noiembrie 2016 de Guvernul din acea perioadă.