Catastrofă umanitară, un incendiu devastator a provocat peste 49 de morţi şi 300 de răniţi. Focul continuă să mistuie vieţi VIDEO

Un incendiu uriaș a cuprins un depozit de containere din sud-estul Bangladeshului, ucigând cel puțin 49 de persoane și rănind peste 300, au declarat duminică oficialii locali.

05 iun. 2022, 11:05
Catastrofă umanitară, un incendiu devastator a provocat peste 49 de morţi şi 300 de răniţi. Focul continuă să mistuie vieţi VIDEO

Incendiul a izbucnit sâmbătă seara la depozitul de containere din Sitakunda, la 40 de kilometri de orașul-port Chittagong, provocând multiple explozii ale altor containere. „Cel puţin 49 de persoane au murit în incendiu, între care cel puţin şapte pompieri. Se aşteaptă ca numărul morţilor să crească, deoarece incendiul nu este deocamdată complet sub control”, a declarat un oficial din sectorul sănătăţii, Hasan Shahriar.

Totodată, în incendiu au fost rănite cel puţin 300 de persoane, între care 40 de pompieri şi 10 poliţişti, potrivit şefului poliţiei regionale din Chittagong, Anwar Hossain.

Citeşte şi Ce trebuie făcut în caz de incendiu: sfatul unui expert în supraviețuire

Potrivit pompierilor, în timp ce sute de persoane încercau să stingă focul la o oră după izbucnirea incendiului, mai multe containere cu produse chimice au explodat, provocând numeroşi morţi şi răniţi în rândul salvatorilor.

Explozia a făcut să se zdruncine imobile aflate la câţiva kilometri depărtare.

Un cilindru a zburat circa o jumătate de kilometru de la locul incendiului şi a aterizat în balta noastră. Explozia a trimis mingi de foc către cer. Mingi de foc care cădeau precum ploaia. Ne-am speriat atât de tare că am fugit imediat„, a povestit Mohgammad Ali, un băcan în vârstă de 60 de ani.

Depozitul conţinea îmbrăcăminte în valoare de câteva milioane de dolari care urma să fie exportată către retaileri occidentali, a declarat pentru agenţia de presă franceză Mominur Rahman, administratorul şef al districtului Chittagong.

Citeşte şi Incendiu violent la o clădire de birouri. 120 de persoane au fost evacuate FOTO şi VIDEO