Cauzele creşterii numărului de violuri în India: telefoanele mobile şi mâncarea

Numărul mare de violuri din India naşte explicaţii din ce în ce mai ciudate. Potrivit ministrului pentru artă, cultură şi tineret din statul indian Bihar, cauza majorării atacurilor la adresa femeilor şi fetelor o constituie utilizarea telefoanelor mobile şi alimentaţia nevegetariană.

16 iul. 2014, 12:34
Cauzele creşterii numărului de violuri în India: telefoanele mobile şi mâncarea

Mulţi tineri din India abuzează de telefoanele mobile, vizionând filme pentru adulţi şi ascultând cântece obscene, care „le murdăresc” raţiunea, consideră ministrul pentru artă, cultură şi tineret din statul indian Bihar, potrivit Agerpres. Printre pasiunile păguboase ministrul a mai menţionat schimbul de fotografii intime, oficialul pronunţându-se pentru interzicerea telefoanelor mobile în şcoli.

În afară de aceasta, în opinia ministrului, consumul de mâncare nevegetariană a dus, de asemenea, la amplificarea violenţei în India: o asemenea mâncare îi face pe tineri răi şi recalcitranţi, în timp ce mâncarea vegetariană purifică trupul şi sufletul.

Anterior, ministrul de interne al statului Chhattisgarh calificase cazurile de viol ca fiind „neintenţionate”. „Asemenea accidente au loc întâmplător”, a declarat acesta. La rândul său, ministrul de interne al statului indian Madhya Pradesh a spus, referitor la violuri, că „uneori acestea sunt îndreptăţite, alteori nu”, iar liderul unui partid politic regional din statul Uttar Pradesh a afirmat, pledând împotriva unei sentinţe capitale la adresa unor bărbaţi acuzaţi de viol în grup, că „băieţii comit greşeli”.

În India, cazuri de violuri au loc, în medie, unul la fiecare 21 de minute, însă de multe ori acestea nici nu sunt declarate la poliţie sau nu sunt anchetate în mod corespunzător.

CITEŞTE ŞI: Caz ŞOCANT în India. Conducătorul unui sat a ORDONAT ca o fetiţă de 11 ani să fie VIOLATĂ