Caz INCREDIBIL la Iaşi. La 11 ani această fetiţă este MAMĂ. Merge la şcoală, găteşte şi munceşte cot la cot cu tatăl ei FOTO

Se apropie sarbatorile de iarna. Ce poate fi mai frumos? Veselie, mese pline de bucate alese si cadouri... Cam asta si-ar dori orice copil, orice om. Desigur, nu toti oamenii sunt egali si nu toti oamenii au aceleasi posibilitati financiare. Craciunul este sarbatoarea tuturor crestinilor, fie ei bogati sau saraci.

01 dec. 2017, 11:20

La cativa kilometri buni de Iasi, in satul Forasti din comuna Gropnita locuieste familia Chelaru, scrie bzi.ro. Aceasta familie numara trei membri. Ioan Chelaru este tatal Madalinei si a lui Marius. Cei doi copii au mama, dar nu tin legatura cu ea. Dupa ce le-a dat viata, i-a lasat in grija tatalui si a plecat undeva prin Vaslui, dupa marea dragoste.

Citeşte şi Un nou scandal în Maternitatea din Iaşi. Patru bebeluşi infectaţi cu Klebsiella, doi dintre ei au murit

Chiar daca decizia femeii este de condamnat, copiii au iertat-o sau mai bine spus au incercat sa o ierte si au incercat sa treaca peste despartire. Femeia, plecata de acasa de vreo trei ani, nu i-a sunat pe cei mici nici de sarbatori. S-au obisnuit cu asta, s-au obisnuit cu greul.

Madalina are 11 ani, dar este mama pentru fratele ei mai mic si ajutor de baza pentru tatal ei. Desi este un copil, in ochii Madalinei poti citi disperare, resemnare, suferinta si dor.

Reporterii i-au gasit pe cei doi frati, de 11 si de 10 ani, in curte, alaturi de tatal lor. Noroiul trecea bine de glezne, gradele erau putine in termometru, dar cei trei membrii ai familiei Chelaru munceau de zor.

Pe o buturuga rasturnata, Ioan taia cu toporul cateva crengi cat degetul de groase. Iarna si-a cam intrat in drepturi, iar bani pentru lemne de foc nu au. Cu toate acestea, in fiecare zi ei lupta sa traiasca.

Au ramas singuri

Madalina este sora, mama si fiica. Copila de 11 ani invata foarte bine la scoala, are diplome si premii si spune cu mandrie ca a participat si la olimpiada. Tatal ei este tare mandru. Chiar daca fetita este foarte mica, are un suflet mare si nu renunta niciodata la visurile ei. Ioan a spus ca se descurca greu. Nu stie ce sa mai faca pentru ca micutii sa duca o viata cat mai normala. Cu cei 600 si ceva de lei pe care ii primeste in fiecare luna reuseste sa-si rezolve treburile.

„Nu este usor, dar asta este viata. Sotia m-a lasat cu doi copii si a plecat. Nu a mai interesat-o de nimic. Are vreo trei ani de cand a plecat. E pe la Vaslui acum, s-a maritat acolo, are alti copii. Eu i-am crescut cum am putut. Avem vreo 600 si ceva de lei pe luna, ajutorul social si alocatiile de la copii”, a declarat Ioan Chelaru.

Pentru ca micutii sa aiba strictul necesar Ioan mai munceste cu ziua prin sat. Acum, in perioada iernii nu prea este chemat la treaba, iar asta inseamna ca are venituri din ce in ce mai mici. Madalina este un inger de copil. Are o dictie impecabila si visuri marete. Micuta a spus ca nu stie insa ce se va face cand va fi mare.

Citeşte şi O fetiţă de 6 ani, noua senzaţie a biliardului. Loviturile sale sunt cu adevărat magice VIDEO

Mama la 11 ani

Viata celor doi copii nu a fost si nu este usoara. Madalina povesteste cu zambetul pe buze cum pregateste mancare pentru fratele si pentru tatal ei. „Il ajut pe tata si pe fratele meu… Pregatesc mancare, stiu sa fac cartofi prajiti, bors, supa, ochiuri…”, a spus fetita.

Acum, in apropiere de Craciun, cei mici nici nu au curaj sa ceara ceva de la tatal lor. Madalina si Marius isi doresc cate un telefon mobil. Jucariile pentru ei nu reprezinta prea mult, ei si-ar dori un brad si o masa putin mai bogata. Marius a spus ca isi doreste un telefon mobil, la fel cum isi doreste si sora lui.

„Imi doresc un telefon mobil. Si Madalina isi doreste”, a precizat baiatul. Acum, in prag de sarbatori, acesti copii merita o mana de ajutor. La 11 ani aceasta copila este mama pentru fratele mai mic si are grija de gospodarie cot la cot cu tatal sau. Orice ajutor este binevenit pentru ei. Cateva hainute noi, ceva de mancare si un bradut ar fi un vis ce ar putea deveni realitate.