Caz înfiorător în Suceava. Un pastor a fost ARESTAT după ce şi-ar fi violat propriii copii

Un pastor neoprotestant a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, după ce şi-ar fi violat şi exploatat sexual propriii copii. Constantin Pandelea, din satul Valea Bourei, comuna Dolhești, a fost arestat la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni din a doua jumătate a lunii iulie.

RomaniaTV.net
11 aug. 2020, 09:56
Caz înfiorător în Suceava. Un pastor a fost ARESTAT după ce şi-ar fi violat propriii copii

Pastorul Constantin Pandelea este tatăl a opt copii, dintre care cinci sunt minori. Fiica pe care ar fi violat-o a împlinit recent 18 ani.

„În sarcina acestuia s-a reținut faptul că în perioada 2014 – iulie 2020 a exercitat în mod repetat acte de violenţă fizică şi verbală asupra a cinci dintre copiii săi minori, patru de sex feminin şi unul de sex masculin, cărora le aplica lovituri cu corpuri contondente, îi supunea la pedepse şi activităţi grele de gospodărie – uneori şi pe timp de noapte şi ploaie, le aplica corecţii prin privare de hrană, punându-le astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, în contextul stării de teroare pe care a creat-o în familie, prin constrângere fizică constând în acţiuni de lovire şi ameninţări cu acte de violenţă, a întreţinut în mod repetat raporturi sexuale cu una din fiicele sale minore, precum şi acte de natură sexuală cu aceasta şi cu celelalte trei fiice”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, citat de Monitorul de Suceava.

Bărbatul va fi judecat pentru comiterea infracțiunilor de viol în formă continuată, patru infracțiuni de agresiune sexuală în formă continuată și cinci infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului.

Pastorul a fost reclamat de unul dintre copiii pe care i-ar fi abuzat

La începutul lunii iulie, Primăria Dolhești a făcut o sesizare la Direcția de Protecție a Copilului Suceava, cu privire la faptele care s-ar fi petrecut în familia pastorului. Unul dintre copii a fost cel care a cerut ajutorul autorităţilor.

Potrivit Monitorul de Suceava, copiii erau puși la munci istovitoare, sub teroare. Mai mult, tatăl este acuzat că şi-a agreat sexual fetele. Este vorba despre minore cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani. Băieții minori au vârste de 6 și 17 ani.

Cu toate aceatea, mama copiilor nu ar fi fost hotărâtă să-şi dea soţul pe mâna autorităţilor. Ea a depus la un moment dat o reclamaţie în care cerea emiterea unui ordin de protecţie, însă apoi a renunţat.

Înainte de arestarea pastorului, mama şi cei cinci copii minori au fost duşi de asistenţii sociali ai Direcției de Protecție a Copilului Suceava într-un centru de adăpostire a victimelor violenței domestice, unde au primit consiliere psihologică timp de două săptămâni.

Familia a rămas sub supravegherea Primăriei Dolhești și a Direcției de Protecție a Copilului Suceava.

BILANŢ coronavirus 11 august România. 1.215 cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore. 35 de decese şi 485 de pacienţi la ATI