Cazul de abuz sexual al preşedintelui Asociaţiei TATA a fost trimis în judecată de procurori. Bogdan Drăghici, în arest preventiv

Preşedintele Asociaţiei TATA (Alianţa Antii Discriminare a Tuturor Tăticilor), Bogdan Drăghici, este acuzat de fapte de agresiune sexuală şi de una de viol, ambele în formă continuată şi produse faţă de minori.

RomaniaTV.net
05 feb. 2020, 20:55
Cazul de abuz sexual al preşedintelui Asociaţiei TATA a fost trimis în judecată de procurori. Bogdan Drăghici, în arest preventiv

Preşedintele asociaţiei TATA, Bogdan Drăghici, se află în continuare în arest preventiv, după ce instanţa de judecată care a primit pentru analiză dosarul acestuia a stabilit că se impune menţinerea sa în arest şi pe durata procesului.

Dosarul lui Drăghici a fost trimis în judecată de procurorii bucureşteni care au finalizat documentarea acuzaţiilor aduse preşedintelui TATA.

După trimiterea în judecată, instanţa a discutat măsura arestării preventive a acestuia pentru a vedea dacă se mai impune menţinerea sa în stare de detenţie, iar judecătorul de cameră preliminară a stabilit că Bogdan Drăghici nu poate fi eliberat, pentru că una dintre victimele sale este chiar una dintre fiicele sale.

Instanţa a motivat că fapte precum cele cu care a fost sesizată s-ar putea repeta, astfel că cea mai sigură măsură la acest moment ar fi menţinerea bărbatului în stare de arest preventiv.

În faza de cameră preliminară Drăghici poate invoca cereri şi excepţii privind modalitate în care a fost efectuată urmărirea penală şi poate ataca rechizitoriul anchetatorilor bucureşteni, conform stiripesurse.ro.