Cazul fetiţei violate de la Vaslui, anchetat de Avocatul Poporului

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în legătură cu informațiile apărute în presă potrivit cărora o fetiță de 13 ani ar fi fost violată de tatăl vitreg, informează purtătorul de cuvânt al instituției printr-un comunicat transmis luni AGERPRES.

31 aug. 2015, 13:12
Cazul fetiţei violate de la Vaslui, anchetat de Avocatul Poporului

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a dispus efectuarea unei anchete în legătură cu informațiile apărute în presă, conform cărora un bărbat de 31 de ani din județul Vaslui ar fi întreținut relații sexuale în mod repetat cu fiica sa vitregă, în vârstă de 13 ani, uneori și în prezența unei fetițe de 9 ani. Potrivit relatărilor din mass-media, polițiștii l-au ridicat pe vasluian și au declanșat o anchetă în acest caz. Conform acelorași surse, bărbatul a fost prezentat magistraților judecătoriei Bârlad, care au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său, pentru viol”, se arată în comunicat.

Totodată, precizează sursa citată, în vederea identificării unor posibile încălcări de drepturi și libertăți cetățenești, Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Iași al instituției, a dispus efectuarea unei anchete, urmând ca rezultatele să fie făcute publice la finalizarea cercetărilor.

Citeşte şi Fata violată se pregăteşte să devină asistentă medicală