Ce a declarat Silviu Burada, unul dintre violatorii din Vaslui, în faţa instanţei

Silviu Burada, tânărul considerat iniţiatorul violului din Vaslui care a îngrozit o ţară întreagă, a fost condamnat definitiv la 10 de ani închisoare. Tânărul a primit pedeapsa cea mai grea, dintre cei şapte violatori.

13 nov. 2015, 16:16
Ce a declarat Silviu Burada, unul dintre violatorii din Vaslui, în faţa instanţei

Înainte de condamnarea finală, Silviu Burada, la fel ca şi ceilalţi patru inculpaţi care nu şi-au recunoscut faptele, au făcut o cerere prin care au solicitat să fie audiaţi din nou.

Cu o săptâmână înainte de ultimul proces, aceştia au fost audiaţi, separat, şi şi-au spus propria variantă despre cele întâmplate. Silviu Burada a avut o variantă care nu i-a convins pe judecători să-i mişcoreze pedeapsa şi s-a ales, ca toţi ceilalţi, cu ani în plus pe închisoare.

Tânărul a susţinut, în faţa judecătorilor, că Raluca M. era îndrăgostită lulea de el şi că ar fi făcut orice i-ar fi cerut, fără să stea pe gânduri. Drept urmare, a întreţinut relaţii sexuale cu toţi cei şapte, de bună voie. Mai mult, inculpatul s-a caracterizat drept un tânăr cu succes la femei, fiind curtat de toate fetele din sat şi a susţinut că în cazul Ralucăi M. a dat chiar dovadă de romantism, potrivit libertatea.ro.

Silviu Burada a negat faptul că a pus la cale violul şi fără să intre în detalii a lăsat să se înţeleagă că orgia sexuală a fost dorinţa tinerei care, a spus el, nu a plâns şi nu a leşinat.

În timpul declaraţiei, Burada a făcut însă o mărturisire care l-a dat de gol. Întrebat ce a spus fata după ce a fost adusă acasă, după viol, acesta a spus „”Ne vedem la Poliţie!”.

Iată ce pedepse au primit cei 7 violatori, după recurs. Sentinţa este definitivă.

Silviu Burada – 10 ani de închisoare, după ce iniţial primise 8 ani şi 4 luni

Paul Burlacu – 8 ani şi 8 luni închisoare, (pedeapsa iniţială fiind de 7 ani de închisoare);

Petrică Bolboceanu – 8 ani şi 6 luni închisoare, (pedeapsa iniţială fiind de 7 ani de închisoare);

Silviu Avădanei – 8 ani de închisoare (pedeapsa iniţială fiind de 7 ani de închisoare).

Bogdan Ionuţ Boicu – 6 ani şi 6 luni de închisoare, după ce iniţial a fost condamnat la 5 ani şi 8 luni de închisoare;

Alin Dumitru Rotaru – 6 ani şi 4 luni după ce, iniţial, a fost condamnat la 5 ani şi 8 luni de închisoare;

Ioan Surleac – condamnat la 6 ani după ce, iniţial, a fost condamnat la 5 ani şi 8 luni.