Ce ameninţări a primit tânărul care îl acuză pe Arhiepiscopul Tomisului de pedofilie

Tânărul care a dezvăluit în exclusivitate la România TV faptul că a fost abuzat de Arhiepiscopul Tomisului, în urmă 15 ani, a primit telefoane de ameninţare în care i se cere să renunţe la acuzaţii. Bărbatul a trimis o scrisoare Patriarhiei în care cere ca scandalul să fie elucidat.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 12:08
Ce ameninţări a primit tânărul care îl acuză pe Arhiepiscopul Tomisului de pedofilie

„Ameninţări am primit de la călugăriţă, de la preoţi şi de la oamenii pe care îi are Arhiepiscopia Tomisului. Mi-au spus că mult nu mai trăiesc şi că n-o să fac nimic„, a spus tânărul.

Acesta era în urma cu 15 ani, „frate de mănăstire”, adică viitor călugăr. El spune că întâlnirea la Dervent cu Teodosie i-a distrus viaţa. Acesta spune că înaltul ierarh i-a cerut să-l urmeze la baie facandu-i avansuri, iar el s-a supus crestineste.

El spune că nu e singurul minor care a păţit asta. Mai mulţi actuali elevi ai seminarului Teologic din Constanţa i-ar fi cazut victime lui Teodosie.

Autorul dezvaluirilor a depus o plângere penală la Parchetul General. Nu este pentru prima dată când numele lui Teodosie este pomenit în scandaluri. Cel pe care părintele Buga l-a numit în scrierile sale „Teodosnicul” mai este invinuit penal pentru instigare la fals si fals intelectual.

Printr-un comunicat, Arhiepiscopia Tomisului neagă toate acuzaţiile şi spune că acestea sunt o încercare disperată de denigrare a înalt prea sfintitului Teodosie.