Ce se ascunde în spatele ultimelor fotografii cu Regina Elisabeta a II-a în viaţă. Dezvăluirile făcute de fotograf

Jane Barlow, fotografa care a realizat ultimele poze cu Regina Elisabeta a II-a în viaţă a dezvăluit ce s-a întâmplat când s-au întâlnit.

09 sept. 2022, 18:34

Ce se ascunde în spatele ultimelor fotografii cu Regina Elisabeta a II-a în viaţă. Fotografa care a fost trimisă la Balmoral să suprindă momentul întâlnirii dintre Regina Angliei şi noul prim-ministru a dezvăluit povestea din spatele ultimelor imagini cu cel mai longeviv monarh din lume.

Ce se ascunde în spatele ultimelor fotografii cu Regina Elisabeta a II-a în viaţă

Citeşte şi Ion Iliescu a luat masa la Palatul Buckingham, cu Regina Elisabeta a II-a. Fostul preşedinte i-a făcut Suveranei britanice şi un cadou

Cea care a realizat ultimele fotografii cu Regina Angliei în viaţă este Jane Barlow de la Press Association. Aceasta a ajuns la reşedinţa Reginei din Scoţia cu puţin timp înaintea noului prim-minitru al Angliei. Până când a sosit Liz Truss la Balmoral, Jane i-a făcut câteva fotografii Reginei.

Aceasta povesteşte că Elisabeta a II-a, care avea 96 de ani, părea fragilă însă avea o dispoziţie bună. Jane a dezvăluit că că a discutat cu monarhul despre vremea mohorâtă din Scoţia care nu era în ton cu starea de spirit a Reginei.

„Am primit o mulțime de zâmbete de la ea”, a spus Jane, potrivit Sky News. 

În momentul în care a sosit Liz Truss, noul premier al Angliei, fotografa povesteşte că regina a întâmpinat-o cu un zâmbet larg.

După acest moment, Jane Barlow a fost invitată să părăsească încăperea.

„Am fost acolo să o fotografiez întâlnirea cu noul prim-ministru, dar pentru mine cea mai bună poză a fost cea cu regina singură. Și, evident, are o semnificație și mai mare acum”, a mai mărturisit fotografa, potrivit sursei citate.

Regina Elisabeta a ll-a a murit joi după-amiază, la reşedinţa sa de la Balmoral, la vârsta de 96 de ani, a anunţat Palatul Buckingham.

Elisabeta a urcat pe tron după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, la 6 februarie 1952, când ea avea doar 25 de ani. A fost încoronată în luna iunie a anului următor. Prima încoronare televizată a fost o avanpremieră a unei noi lumi în care vieţile membrilor familiei regale urmau să fie din ce în ce mai mult analizate de către mass-media.

Winston Churchill a fost primul prim-ministru care a servit în timpul domniei sale, Iosif Stalin era liderul Uniunii Sovietice, războiul coreean făcea ravagii. Liz Truss, învestită prim-ministru în urmă cu două zile, este cel de-al 15-lea premier din timpul domniei-record a Elisabetei a II-a.

Regina Angliei, cea mai longevivă suverană a Marii Britanii şi cel mai bătrân monarh din lume, suferea încă de la sfârşitul anului trecut de ceea ce Palatul Buckingham a numit „probleme episodice de mobilitate”.

Noul Rege al Marii Britanii va fi fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a, Charles, iar Regina Consoartă soția sa, Camilla.

Citeşte şi Replica cu care Regina Elisabeta a II-a l-a umilit pe Vladimir Putin GALERIE FOTO