Ce se întâmplă în organismul nostru când bem ţuică fiartă. Secretul pentru o „ţuiculiţă” aromată

Ni se transmite constant, pe toate canalele, să ne ţinem departe de consumul de alcool. În acelaşi timp, însă, specialiştii ne vorbesc şi despre beneficiile pe care vinul roşu, berea sau alte băuturi alcoolice le aduc sănătăţii. Pentru că, în cantităţi limitate, alcoolul poate face minuni pentru sănătate.

09 dec. 2022, 07:17
Ce se întâmplă în organismul nostru când bem ţuică fiartă. Secretul pentru o „ţuiculiţă” aromată
Ţuica fiartă şi beneficiile ei

Nu se poate Crăciun fără ţuică fiartă! Ţuica are proprietăţi de vindecare şi de prevenire a anumitor afecţiuni,cum ar fi gripă (chiar şi cea porcină) şi răceală de sezon. Prin fierbere, vaporii calzi de alcool ajută la dilatarea vaselor capilare şi deci, la oxigenarea sângelui, iar ţuică fiartă scade riscul de a face pneumonie.

De ce e bine să bei câte un păhărel de ţuică iarna. Beneficiile nebănuite pe care licoarea din prune le aduce sănătăţii

Este nerecomandat consumul de ţuică celor care suferă de ulcer, hepatită, persoanelor sedentare, anemice, care muncesc în frig şi femeilor gravide. Ţuica fiartă se bea în cantităţi mici (20 – 150 ml).

EXCLUSIV Gigi Becali: „Eu fac gargară cu ţuică de două ori pe zi. Cred că am avut de 50 de ori Covid, fac o gargară şi îl arunc”

Ţuica fiartă se prepară într-un ibric metalic şi nu trebuie exagerat adaosul de condimente, pentru că poate deveni o băutură foarte rea la gust.

Condimentele recomandate pentru ţuica fiartă sunt: piper, zahăr, miere, cuişoare, scorţişoară.

De ce e bine să pui o monedă în bradul de Crăciun. Tradiţia veche de sute de ani

Există două metode de a fierbe ţuica:

– se pune zahăr în ibric şi se topeşte până obţii un delicios zahăr-ars şi apoi se toarnă cantitatea de ţuică dorită, care prin fierbere va obţine o culoare maronie şi un gust plăcut.

– se amestecă zahărul, piperul şi ţuica (sau mierea, piperul, cuisoarele, scorţişoară şi ţuică) şi se ţine vasul acoperit pe foc, până da în clocot.

Greșeala imensă când prepari ţuică fiartă. Secretul pentru cea mai bună băutură tradițională fierbinte

Țuica fiartă, această băutură tradițional românească, este consumată în orice zi din an, însă puține persoane reușesc să obțină un gust aromat și un parfum puternic pentru țuică. De aceea, ți-am pregătit o listă cu toate detaliile de care trebuie să ți cont când faci țuică fiartă.

Secretul pentru o țuică fiartă perfectă
Atenția dedicată ingredientelor pentru țuica fiartă este importantă. Această băutură se face din combinarea țuicii cu mirodenii. Greșeala cea mai frecventă pe care o fac românii este alegerea acestor mirodenii.

Ingredientele necesare pentru o țuică fiartă excelentă sunt:

– 500 ml ţuică;

– 5 linguriţe de miere;

– 10 boabe de piper;

– 10 cuişoare;

– puțină scorţişoară.

Cum fierbem corect țuica pentru un gust aromat

Avem nevoie de un ibric curat și încăpător pentru a fierbe țuica în el. Turnăm alcoolul și îl fierbem la foc potrivit. Adăugăm treptat boabele de piper, scorțișoara și cuișoarele.

Ne putem da seama că preparatul nostru s-a încălzit suficient când încep să iasă aburi. Abia atunci putem adăuga mierea. Începem să amestecăm treptat până ce mirosul devine din ce în ce mai plăcut. Această este rețeta de țuică fiartă a lui Radu Anton Roman, publică în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.

Ţuica fiartă, beneficii. Calităţile terapeutice nebănuite pentru organism

Atenție! Focul nu trebuie să fie puternic. Dacă observi că țuica dă în clocot, atunci îndepărtează rapid ibricul de pe aragaz și acoperă-l. Trebuie să avem răbdare pentru răcirea preparatului nostru, abia apoi îl putem servi. Țuica fiartă se toarnă în pahare mici și se bea dintr-o singură înghițitură. Este recomandat să mâncați ceva înainte de a consuma această băutură.

Tuica fiarta cu piper – leac babesc pentru raceala si gripa

Țuica fiartă cu piper este unul din cele mai vechi leacuri pentru răceală și gripă. De eficiența lui nu se îndoiește nimeni, chiar și astăzi când avem la dispoziție rafturi întregi de medicamente.

Mai mult decât o băutură reconfortantă și încălzitoare pe timp de iarnă, țuica fiartă este totodată un remediu „tradițional” pentru sezonul rece.

Ţuica fiartă cu piper pentru răceală

Efectul ei terapeutic crește și mai mult atunci când este asezonată cu diverse mirodenii. Cea mai populară rețetă de țuică fiartă împotriva răcelii este țuica fiartă cu piper.

Însă se pot folosi și alte condimente, precum cuișoare, scorțișoară, nucșoară, anason, chimen. Se adaugă de obicei și un îndulcitor, precum miere sau zahăr brun. Pentru o aromă și mai intensă se pot folosi și coji de citrice.

Dacă aveți țuică sau rachiu natural în casă, nu ezitați să încercați acest remediu data viitoare când simțiți că vă prinde răceala.

Nu trebuie să exagerați totuși. Se bea în doze terapeutice, adică în păhărele de 50 ml. Nu folosiți acest leac dacă aveți contraindicații la alcool din cauza unor boli de care suferiți sau medicamente pe care le luați.

Țuică fiartă cu piper pentru răceală și gripă – rețetă
Ingrediente

150 ml de țuică de casă
½ linguriță de boabe de piper
1 linguriță de miere
Preparare

Puneți țuica într-un ibric, pe foc. Adăugați boabele de piper și lăsați să dea în clocot. Stingeți focul, puneți capacul și lăsați piperul la infuzat până când lichidul se răcorește puțin.

Adăugați mierea, amestecați și consumați țuica fierbinte. Se pot bea 2-3 păhărele de țuică fiartă pe zi în timpul unei răceli.

Mai există o rețetă de țuică fiartă cu zahăr. Zahărul se pune prima dată în ibric și se lasă puțin la caramelizat, după care se toarnă țuica și condimentele.

Licoarea va avea astfel o aromă deosebită. Țuica are efecte tonice deosebite, dacă este consumată cu moderație, în scop terapeutic.

La fel de bun împotriva răcelii este și vinul fiert cu scorțișoară sau alte mirodenii.

Atenționări!
Dacă decideți să vă tratați cu leacuri „băbești”, evitați să faceți asocieri nepotrivite. Este important, de pildă, să nu se amestece alcoolul cu medicamentele.

Persoanele care suferă de ulcere, gastrită sau afecțiuni ale ficatului (ex. hepatite) nu trebuie să bea țuică fiartă când sunt răciți sau alte băuturi alcoolice.

De ce e bine să bei câte un păhărel de ţuică iarnă. Beneficii nebănuite

De ce e bine să bei câte un păhărel de ţuică. Şi nu doar vinul roşu şi berea au proprietăţi curative, ci şi ţuica de prune. Aceasta are proprietati de tratare, ameliorare si prevenire a unor boli. În funcţie de concentraţia de alcool, ţuica este obişnuită, cea care are în jur de 24-28 grade, ţuică bătrână de 32-48 grade şi horincă în jur de 50-55 grade. Cert este că nicio ţuică nu coboară sub 24% concentraţia alcoolică.

De ce e bine să bei câte un păhărel de ţuică fiartă în timpul iernii. Descoperă beneficiile pentru sănătatea ale acestei licori

Băută în cantităţi moderate, mai exact un păhărel pe zi, licoarea din prune face minuni pentru sănătate. Iată câteva dintre beneficiile consumului de ţuică, potrivit priveste.info

  1. Topeşte grăsimea de pe vase

Consumul unui păhărel de ţuică este recomandat mai cu seamă înainte sau după ce consumăm mâncăruri grase. Licoarea de prune are efect asupra digestiei şi a metabolizării grăsimilor. Oamenii de ştiinţă americani au descoperit, în ţuica de prune, o enzimă care reduce depunerile de colesterol de pe vasele inimii. Prin urmare, dacă bei zilnic 32 ml ţuică de prună, vei ţine la distanţă bolile de inima cauzate de arteroscleroză.

Citeste si Beneficii mai puţin cunoscute ale consumului de migdale. Ce efecte au aceste super-fructe oleaginoase asupra sănătăţii şi frumuseţii

2. Ţuică fiartă, în zilele friguroase

Un păhărel de ţuică fiartă în care să pui zahăr, o lingură de fulgi de ciocolată sau 2-3 cuişoare şi 2-3 boabe de piper e o adevărată binecuvântare în zilele friguroase. Băutura va pune sângele în mişcare şi va activa funcţiile hepatice şi biliare, fiind indicată în dischineziile biliare, în disfuncţiile ficatului cauzate de slabă irigare cu sânge a acestuia, precum şi în constipaţiile cauzate de alimentaţie.

3. Pe post de aperitiv, ca să ajute la digestie

Un păhărel de ţuică de prune, fiartă sau nefiartă, face adevărate minuni pentru sistemul digestiv. Oprează pentru ţuica slabă şi nu bea mai mult de 50-60 ml (în cazul bărbaţilor) sau 25-35 ml (în cazul femeilor). Atenţie, însă, când o consumi! Nu bea ţuică după cină şi nici înainte sau după micul-dejun! După cină, te-ar putea ajuta să adormi mai repede, dar nu îţi va garanta un somn liniştit. este dovedit că alcoolul perturbă ciclul normal al somnului.

Ideal este să o consumi înainte sau după prânz sau înainte de cină pentru a da un impuls sistemului digestiv, fără să te afecteze în alt mod.

Citeste si Supa-minune care încetinește îmbătrânirea. Stopează deteriorarea oaselor și are numeroase beneficii pentru sănătate!