Ce tupeu! George Buhnici, cel mai detestat vlogger din România, revine și ceartă pe toată lumea: „Unde ar trebui să se încheie acest episod, ce ar trebui să pățesc? Dreptul la libera exprimare face parte din democrația noastră”

George Buhnici a avut o primă reacție după ce a fost amendat cu 20.000 de lei de CNCD în urma declarațiilor controversate făcute la Neversea.

31 aug. 2022, 23:48
Ce tupeu! George Buhnici, cel mai detestat vlogger din România, revine și ceartă pe toată lumea: „Unde ar trebui să se încheie acest episod, ce ar trebui să pățesc? Dreptul la libera exprimare face parte din democrația noastră”

George Buhnici a fost amendat cu 20.000 de lei de CNCD. Decizia a fost luată în urma declaraţiilor fostului prezentator Pro TV, care au fost considerate discriminatorii și încalcă dreptul la demnitate umană.

George Buhnici a ajuns în atenția publică după declarațiile controversate făcute în cadrul unui interviu la malul mării. Vloggerul a spus că bărbații merg la mare să vadă femei frumoase, nu piele cu vergeturi, și le-a transmis femeilor mai pline să meargă la sală.

Mai mult, vloggerul a spus că soția lui arată ca o minoră, lucru care i-a revoltat pe mulți dintre cei care l-au ascultat.

George Buhnici a mărturisit că regretă folosirea unor cuvinte și unui limbaj nepotrivite în respectivul interviu și precizează că nu a avut niciun moment intenția de a face rău. El mai explică că s-a confruntat, de asemenea, cu probleme cu greutatea și ceea ce a dorit, de fapt, să facă a fost să atragă atenția asupra importanței sportului și unei alimentații corecte în lupta cu obezitatea.

„Regret că am amestecat unele cuvinte care nu au legătură. Regret și limbajul folosit în acel interviu din creierii nopții. Dar intenția nu a fost niciodată să jignesc. Nu am ascuns că în primul an de pandemie am trecut și eu printr-o creștere în greutate. Se vede pe Youtube, unde am tot publicat clipuri și atunci. Am trecut și printr-o depresie și o serie de probleme medicale asociate. Am început, însă, să mă pun pe picioare prin sport și alimentație mai sănătoasă. Dar nu sunt încă acolo unde mi-au recomandat medicii cu care lucrez. Că nu sunt eu cel mai în măsură să predic despre avantajele unui stil de viață sănătos e foarte posibil. Însă e o certitudine că dieta și sportul sunt primele soluții în lupta cu obezitatea, care e tot mai vizibilă în societatea noastră și că prea puțină lume apelează la ele. Am încurajat, de aceea, pe toată lumea să se îngrijească de propria sănătate. O fac constant cu munca mea. Mai ales în ultimii ani am adunat zeci de ore de interviuri despre aceste probleme cu care mă confrunt și eu. Obezitatea nu discriminează pe bază de gen. Lucrez în fața publicului ca jurnalist de 25 de ani, am cazierul curat, deși am fost chemat de suficiente ori în instanță de traficanți, bișnițari sau politicieni corupți. Am fost hărțuit și agresat de nenumărate ori în cariera mea. Dar am rămas integru”, a explicat vloggerul pe canalul său de Youtube.

Mai mult, Buhnici a dat de înțeles și faptul că unele din declarațiile făcute au fost scoase din context.

„Pentru oricine mă cunoaște de mai mult de două luni, valorile mele sunt clare, iar fondul acelui interviu a fost limpede. Ce mi se pare, însă, disproporționat e că am ajuns obiectul unei vânători de vrăjitoare. Oricine a putut să capitalizeze imagine în urma acestui subiect a făcut-o, chiar și cu riscul unor abuzuri. Interviul acela realizat întâmplător în toiul nopții a fost decupat, editat, ilustrat și a primit și un titlu mare pe ecran menit să instige. Nu am știut intenția reporterului și realizatorilor acelui show de cancan. Când l-am văzut am cerut să fie șters de televiziunea în cauză de pe canalul de Youtube. Aceasta a ales să dea curs cererii mele, ca apoi, câteva ore mai târziu, să-l publice din nou. E public și acum și cui folosește asta? Între timp, sute de articole au apărut în presă, dar nicio solicitare de punct de vedere din partea mea de la autorii lor”, a mai spus el.

George Buhnici a punctat faptul că trăim în democrație și că fiecare persoană ar trebui să aibă dreptul la libera exprimare. Vloggerul i-a întrebat pe urmăritorii săi cât ar trebui să plătească ca acest episod să se încheie definitiv?

În orele de emisiuni televizate dedicate acestui subiect, policitieni, doctori și psihilogi care nu m-au cunoscut vreodată m-au catalogat ca fiind posibil impotent, pedofil, dezechilibrat sau un soț abuziv. Suntem urmăriți de unii fotografi de prin mașini și se inventează povești ciudate despre viața noastră privată. Pe acest fond de scandal mediatic alimentat de o parte din presă am primit în Social Media amenințări și jigniri dure, unele demne de o cercetare penală.

Înapoi la dosarul CNCD, unde, împreună cu avocata mea am prezentat argumentele noastre la termenul din data de 23 august, fiind credința noastră că, în ciuda cuvintelor nepotrivite, mesajului transmis nu este unul discriminatoriu. Consider că presa și internetul în general nu sunt locurile unde se decid chestiuni de drept. Și până la articolele pe surse și comunicatul de presă de astăzi am crezut că și autoritățile sunt de aceeași părere. Credeți că avalanșa de ură, calomniile și amenințările sunt o măsură suficientă pentru interviul meu? Care nu a ținit nicio persoană cu nume și prenume, ci o problemă de sănătate publică. Unde ar trebui să se încheie acest episod, ce ar trebui să pățesc? Dreptul la libera exprimare face parte din democrația noastră, la fel ca și responsabilitatea în fața legii. Le mulțumesc tuturor celor care au rămas alături de noi. Mulțumesc și publicului meu care nu m-a părăsit”, a declarat George Buhnici.

Citește și Gata, e ca și cum nu s-a întâmplat nimic! George Buhnici a revenit pe Youtube mai vesel ca niciodată! “Iarba e verde, mașina e încărcată, viața e bună!”

Citește și George Buhnici vrea să schimbe cuvintele din limba română. Crede că străinii îl consideră fan Rusia: „Poate aberez, dar…”